Ana Sayfa / Genel / Memur emekli Temmuz 2017 zammı
KAMU ZAM PARA

Memur emekli Temmuz 2017 zammı

Temmuz 2017 memur, memur emeklisi ve işçi emeklilerinin aylıklarına yansıyacak zam oranı Haziran 2017 enflasyon oranıyla belirlendi. Haziran ayı enflasyon rakamları belli oldu ve böylece milyonlarca memur ve memur emeklisi ile işçi emeklisinin temmuz ayında alacakları zam oranları netleşti.

Emekli zamlarına yapılacak Temmuz 2017 enflasyon zam oranı belli oldu. Memurlara yapılacak yeni Temmuz zammı oranı açıklandı. İşçi emeklilerinin aylıklarına gelecek zam belirlendi. Piyasa beklentileri, TÜFE’de yüzde 0.1 oranında artış yönündeydi ancak gerçekleşme düşüş yönünde oldu ve TÜFE haziranda yüzde 0.27 oranında düştü.

KİM NE KADAR TEMMUZ 2017 ZAMMI ALACAK

Bu sonuçla, mayıs sonu itibarıyla yüzde 11.72 olan TÜFE’deki artış yüzde 10.9’a geriledi. 6 aylık TÜFE artışı da yüzde 5.89 olarak gerçekleşti.

Böylece milyonlarca memur ve memur emeklisine yapılacak enflasyon farkı da netleşmiş oldu. Yıl başında yüzde 3 zam alan memur ve memur emeklileri, ortaya çıkan 2.9 puanlık farkı temmuz ayında yapılacak zamla alacak.

İşçi emeklilerinin geriye dönük 6 aydaki enflasyon kadar aldıkları zam da yüzde 5.89 oldu.

MEMURA YÜZDE 2,9 ENFLASYON ZAMMI
Böylece milyonlarca memur ve memur emeklisine yapılacak enflasyon farkı da netleşmiş oldu. Yılbaşında yüzde 3 zam alan memur ve memur emeklileri, ortaya çıkan 2.9 puanlık farkı temmuz ayında yapılacak zamla alacak.
DİĞER EMEKLİLERE 6 AYDA YÜZDE 5,89 ZAM
İşçi emeklilerinin geriye dönük 6 aydaki enflasyon kadar aldıkları zam da yüzde 5.89 oldu

İlginizi Çekebilir

Tokat deprem büyüklüğü

Tokat son deprem büyüklüğü. Tokat’a yeni büyük deprem bekleniyor mu? Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting