Ana Sayfa / Manşet / Karne notu e-okul öğrenme

Karne notu e-okul öğrenme

veliler için e okul girişi ve karne notu öğrenme. Takdir ve teşekkür hesaplama ve öğrenme e okul veli sistemi üzerinden. Öğrenciler artık tatile çıkıyor anne babalar çocuğunun karnesini merak ediyor. E-Okul veli bilgilendirme giriş ve puan hesaplama yollarını sizin için derledik. 

Öğrenciler için takdir, teşekkür notu öğrenme ve internette e okul sistemi üzerinden veli girişi. Veliler e okul üzerinden nasıl karne notunu öğrenebilir., hesaplayabilir. E-okul üzerinden karne notunun nasıl öğrenildiğini öğrenciler ve veliler oldukça merak ediyorlar. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler E-Okul sistemine giriş yaparak ders notlarını kolayca öğrenebilirler. İşte E-Okul karne notu öğrenme ve takdir, teşekkür hesaplamaya dair tüm merak edilen soruların yanıtları…
Okullarda verilen eğitimin daha iyi olmasını sağlamak amacı için çok çeşitli çalışmalar geliştirilmiştir. Öğrencilerin teknoloji ile uyumlu, daha kolay şekilde işlemlerini halledebilecekleri ortamlar hazırlanmaya çalışılmıştır. Bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığı son zamanlarda hizmetlerini büyük oranda arttırmıştır. Okullarda akıllı tahta uygulamasına geçilmiş, öğrencilere tablet ile eğitim verilme dönemine geçilmiştir. İşte bu ve daha buna benzer çok çeşitli sistemler geliştirilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığının eğitim sistemine yaptığı en büyük hizmet ise 2006 yılında oluşturduğu E-Okul sistemidir. E-Okul sistemini hazırlayarak hem öğrencilere hem velilere hem de öğretmenlere çok çeşitli kolaylıklar sağlamıştır. Sağladığı bu kolaylıkları da zamanla geliştirmiştir. Zamanla geçtikçe e-okul sistemine çeşitli yenilikler getirilmiştir.
E-Okul Karne Notu nasıl hesaplanır?

e-Okul VBS Karne Notu Hesaplamae-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Karne Notu hesaplama için öncelikle e-okul.meb.gov.tr adresine girip, Veli Bilgilendirme Sistemi girişi yapmanız gereklidir.Sisteme giriş yapmak için T.C. Kimlik Numarası, öğrenci okul numarası ve sistemin otomatik verdiği rakamları girmeniz gereklidir.Bilgileri girdikten sonra not görüntüleme sayfasına girerek, öğrencinin 1.Dönem içinde 1.Yazılı ve 2. Yazılı’dan aldığı notları görmesi gereklidir.Bir dersten aldığınız 1.Yazılı ve 2.Yazılı notlarınızı toplayıp, ikiye bölün. Çıkan sonuç sizin o dersten aldığınız notun ortalaması anlamına geliyor. Bu şekilde tüm ders notlarınızın ortalamasını alın.

Ortalamasını aldığınız tüm notları birbirleri ile toplayın ve çıkan sonucu kaç dersiniz var ise ona bölün. Elde ettiğiniz sonuç sizin karne notunuzu ortaya çıkaracaktır.Örneğin matematik, türkçe, tarih ve ingilizce adlı 4 ders aldığınızı varsayalım. Bu 4 dersin ortalamaları şu şekilde olsun; Matematik ortalaması 60, Türkçe ortalaması 60, Tarih ortalaması 60, İngilizce ortalaması 60… Bu 4 dersin ortalamasını topladığımızda 240 puan elde edeceğiz. Tekrar 4 ders aldığımız için 240’ı 4’e böldüğümüzde ise 60 puan elde edeceğiz. Bu da bizim karne notumuzu gösterecektir.Takdir-Teşekkür aldığımızı nasıl öğreneceğiz? sorusu için ise, eğer karne notunuz 80 ile 85 puan arasında ise teşekkür, 85 puan ile 100 puan arasında ise takdir belgesi alacağınızı söyleyebiliriz.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’nde, Takdir ve Teşekkür Hesabı Nasıl Yapılıyor?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’nde, okullarda karnelerin verileceği tarihten yaklaşık bir veya iki hafta önce, sistem takdir ve teşekkür hesaplama yapılan linkleri aktif hale getiriyor. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ni okullarda karneler dağıtılmadan bir veya iki hafta önce, bazı aralıklarla ziyaret ederseniz, sistemde takdir ve teşekkür hesaplamasının aktive edildiğini görebilir, böylece sistem üzerinden takdir ve teşekkür belgesi alıp alamayacağınızı görebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığının çalışmalarına halen daha devam ettirmekte olduğu E-okul Veli Bilgilendirme Sınav Sonuçları sistemi kullanımı hızla yayılmıştır. Her geçen gün kullanıcısı da artmaktadır. Çünkü günümüzde okullarda yapılan veli toplantılarına olan katılımda bir azalma söz konusudur. Ülkemizin yaşam standartlarında orta gelirli aileler de mutlaka kadınlarda çalışmaya başlamıştır. Kadınlarında iş hayatında aktiflik göstermesiyle beraber artık çocuklarla ve de onların okul toplantılarıyla ne kadar çok ilgilenmek isteseler bile vakit bulamazlar. İşte tam da böyle aileler için geliştirilen e-okul VBS sınav sonuçları sistemi çeşitli sorunları ortadan kaldırmaktadır. Okul, çocuk aile ilişkisi çocuğun derslerde ne kadar sorumlu ve bilinçli olması gerektiği duygusunu pekiştirir. Bunun içinde e-okul VBS tasarlanmıştır. Bu uygulama teknoloji odaklı olmakla beraber internet ile hizmet verir.

E-Okul Nedir, Nasıl Kullanılır, Kimler Giriş Yapabilir?

E-okul internet üzerinde öğrencilerin okul bilgilerini barındıran bir sistemdir. Önceden öğrencilere ait tüm bilgiler dosyalarla belgelenip saklanırdı. Ancak şuanda günümüzde böyle bir gereksinim yoktur. Çünkü yaşadığımız yüzyılda çok çeşitli sistemler geliştirilmiştir. Geliştirilen bu sistemler sonucunda da artık öğrencilerin okul ile ilgili tüm bilgileri internet üzerinde muhafaza edilmektedir. Böylece öğrenciler ve de veliler bu bilgilerin tümüne tek tıkla ulaşabilirler. Aynı zamanda öğrenciler not takiplerini, devamsızlık durumu takiplerini bu sistem üzerinden yapabilirler. Okullarda yapılan ara karne dönemlerine, veli toplantılarına katılamayan aileler de öğrencilerinin okul durumlarını artık bu e-okul VBS’ den öğrenebilirler. İnternet üzerinden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri bu sisteme giriş yapabilir. Veliler de e-okul VBS için çocuklarının bilgilerini kullanırlar. Öğrencinin okul numarası, T.C. kimlik numarası, aile sıra no, kayıt no, sınıf şube no gibi çeşitli bilgileri gerekir. Tam güvenlik için kimlikten sorulan bu sorular güncelleşir. Ancak eğer veliler dilerse bu e-okul VBS’ ye her seferinde giriş yapmadan da bilgi alabilirler. Bunun için de öncelikle internetten cep telefonlarına e-okul uygulamasını indirmeleri gerekir. Android, IPhone telefonlarına bunu yükleyebilirler. Sonrasında tek seferde tüm bilgileri girerler. Artık her seferinde sadece kısa birkaç sorunun yanıtını doldurarak sisteme hızlıca erişim sağlayabilirler.

E-Okul VBS ‘de Hangi Bilgiler Bulunur?

E-okul VBS’ de çok çeşitli bilgiler yer alır. Artık öğretmenler ve okul idarecileri de başka kayıtlar tutmamaktadır. Bunun yerine bu sistemde yer alan bilgileri öğrencilere göre doldururlar. Bu bilgilerin arasında da not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne ortalaması, sınav tarihleri, dönem sonu başarı notu gibi çeşitli bilgiler bulunur. Öğrenciniz hakkında öğrenmeniz gereken hemen hemen her türlü bilgi bu alanda mevcuttur. İşte bu nedenle e-okul sistemini kullanan çok sayıda veli vardır. Sekizinci sınıfta liseye yerleşmek için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı düzenlenir. Bu sınavın sonuçları da yine aynı şekilde e-okul VBS not bilgisi kısmında yer alır. Artık öğrenciler de sınav sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını bu sisteme girerek en güncel şekilde öğrenebilirler. Öğretmenler de okulda sınav sonuçlarını okumak yerine artık hemen bu e-okula girerek işlemlerini tamamlayabilirler. E-okul VBS aynı zamanda karne niteliği taşır. Dönem sonlarında öğrencilere verilen karneler işte bu e-okulda yer alan not bilgisi kısmının yazıcı ile çıkartılmış halidir. Karnelerin çıkmasına son 1 hafta kadar da bu sisteme öğrenciler ve veliler giriş yapamaz hale gelirler. Bunun dışında ne zaman isterlerse rahatlıkla e-okul VBS’ ye giriş yapabilir, edinmek istedikleri tüm bilgilere bu alandan ulaşabilirler.

İlginizi Çekebilir

Define faciası 3 ölü

Mağaraya define için giren 3 kişi zehirlenerek öldü. İznik’te define faciası baba ve oğlu ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting