Ana Sayfa / Sağlık / Kefir alerjiye çare

Kefir alerjiye çare

Kefir faydaları arasında alerji de var ve alerjiye karşı kefir ve yoğurt çok etkili. Doç. Dr. Servet Kayhan, bahar mevsiminin gelmesiyle artan alerji şikayetleri ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı. Kayhan, alerjiye karşı kefir ve yoğurt tüketiminin önemini de vurguladı.

Kefir alerjik rahatsızlara da çok iyi geliyor. Kefir kullanımı ve kefirle ilgili bilinmesi gerekenler giderek artıyor. Kefir nasıl içilmeli, tüketilmeli bu da önemli. Süt ve süt ürünleri ile kefir birçok hastalığa aslında çare. Bahar mevsiminde, vücudumuzun yabancı maddelere karşı aşırı duyarlılık gösterebildiğini belirten Altınbaş Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Servet Kayhan, özellikle polenlerin bu duyarlılığı tetiklediğini belirtti. Toplumda yüzde 20 civarında alerji görülebileceğini söyleyen Kayhan, alerjilerin 2 yaşından itibaren başladığını ve erken yaşlarda daha sık alerjik reaksiyon görüldüğünü vurguladı.

“SEZARYENLE DOĞMUŞ BEBEKLERDE ALERJİ OLMA ORANI DAHA YÜKSEK”
Alerjinin, bireyin doğuştan itibaren maruz kaldığı ortamlarla da ilişkili olduğunu söyleyen Kayhan, sezaryenle doğmuş kişilerde alerji olma oranının daha yüksek olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:

“Normal doğumda, bebek anneden gerekli bağışıklığı kazanabiliyor ancak sezaryenle doğumda böyle bir şey mümkün olmuyor. Doğal ortamdan uzak kişilerde, erken doğumlarda, yeterli anne sütü alamamış bireylerde ve daha çok antibiyotik kullanılması durumunda alerji olma durumu daha yüksek. Özellikle hamilelik, alerjik astım için risklerin biraz daha arttığı bir dönem. Burada solunum kapasitesinin düşmesi, hamilelerin normal kullanması gereken ilaçları bırakmasından da kaynaklı bir risk artışı görüyoruz.”

“ALERJİDE GENETİK YATKINLIK SÖZ KONUSU”

Servet Kayhan, toplumda yüzde 20 civarında alerji görüldüğünü ve bu alerjinin erken yaşlarda daha sık ortaya çıktığını ifade etti. Anne veya babasında alerji olan bireylerin yüzde 30’unda alerjinin görüldüğünü söyleyen Kayhan, “Her iki ebeveynde de alerji varsa, çocukta yüzde 60 oranında görülebilir. Alerjide genetik yatkınlık söz konusudur. Alerji tedavisinde de önceliğimiz bireyin neye alerjisi olduğunu tespit etmek ve ondan uzak durmasını sağlamaktır” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Elektronik sigarada uranyum ve kurşun bulundu

Elektronik sigara içenlerde kurşun ve uranyum izine rastlandı. Elektronik sigaralarda çok büyük tehlike. Sigara ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting