Ana Sayfa / Kadınca / Naz Elmas, Tut Elimden Anne filmi

Naz Elmas, Tut Elimden Anne filmi

Tut Elimden Anne filminin konusu, oyuncuları ve Naz Elmas’ın açıklamaları. Otizmli bir çocuğun annesini canlandıran ünlü oyuncu Naz Elmas, filmde yaşadıklarını anlattı. Otizm farkındalığı ve Naz Elmas’ın yeni filmi. ‘Tut Elimden Anne’ isimli filminde otizmli çocuğu olan bir anneyi canlandıran oyuncu Naz Elmas, “Aileler için en büyük sorun kendilerini yalnız hissetmeleri ve toplumun dışında kalmaları. Onların sesi olabildiysek ne mutlu bize” dedi.

Otizmlileri anlatan Tut Elimden Anne filmi ve filmin başrol oyuncusu Naz Elmas’ın anlattıkları. Üsküdar Üniversitesi 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü nedeniyle panel düzenledi. Panele katılan oyuncu Naz Elmas, ‘Tut Elimden Anne’ filmini, otizmli çocuğu olan annelerin sesi olmak için çektiklerini söyledi. Elmas, “Aileler için en büyük sorun kendilerini yalnız hissetmeleri ve toplumun dışında kalmaları. Onların sesi olabildiysek ne mutlu bize” diyerek, otizm hastalığı ile ilgili farkındalığın önemine değindi.

Üsküdar Üniversitesi, Otizmli bireylere ve ailelerine destek vermek amacıyla yapılan çalışmalar çerçevesinde, Dünya Otizm Farkındalık Ayı’na özel olarak ‘Otizm Farkındalık Paneli’ düzenledi.
Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Polikliniğinden Yrd. Doç. Dr. Başak Ayık ve İstanbul Tıp Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nahit Motavalli Mukaddes, otizme ilişkin önemli bilgiler verdi. “Tut Elimden Anne” isimli son filminde otizmli bir çocuğun annesini canlandıran oyuncu Naz Elmas da filmin çekim sürecinde yaşadıklarını paylaştı.

“Tut Elimden Anne” isimli son filminde Otizmli bir çocuğun annesini canlandıran oyuncu Naz Elmas, filmden önce de otizmli tanıdıkları olduğunu ancak hazırlık sürecinde ailelerle görüştüğünü ve yaşadıklarına yakından tanık olduğunu söyledi.

Ailelerin çocuklarıyla beraber toplumda sosyalleşebilmesinin çok zor olduğunu belirten Elmas, “Ailenin sevgi göstermesi, onun ayakları üzerinde tek başına durmasını sağlamak çok önemli” diye konuştu. Otizmli ve Down Sendromlu çocukların çok fazla karıştırıldığını belirten Naz Elmas, “Aileler çocuklarının hastalığını saklamak istiyor. Eğitimli ailelerin bile utanç duymaları içler acısı bir şey. Biz bu filmi onların sesi olmak için de yaptık. Çok farklı tepkiler aldık. Eşi tarafından terk edilen, çocuğuyla bir başına kalmış, intiharın eşiğindeki bir anne aradı ve filmin kendilerine güç verdiğini söyledi. Filmde kardeşin öz kardeşinden utanması, anne ve babanın hastalığı saklaması, babanın hastalığı kabul etmemesi ve annenin yalnızlaşması yani sadece çocukların değil annelerin bir parça sesi olabildiysek ne mutlu bize. Oynarken ben de çok etkilendim ve kendi adıma da farkındalık kazandım. Toplumda bu insanların yalnızlaşması ve toplumda yalnız hissetmeleri beni çok üzüyor” diye konuştu.
Panelin sonunda Prof. Dr. Nahit Motavalli Mukaddes ve oyuncu Naz Elmas’a Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafından plaketleri takdim edildi

İlginizi Çekebilir

Gaddar’da Adnan Oktar ve kedicikler sahnesi

Gaddar dizisi Adnan Oktar örgütünü işliyor. Adnan Oktar ve kedicikleri Gaddar dizisinin konusu lodu. Gaddar …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting