Ana Sayfa / Kime Ait / Kimlere taşeron işçi denir (Taşeron anlamı)
TAŞERONA KADRO NE ZAMAN

Kimlere taşeron işçi denir (Taşeron anlamı)

Taşeron işçi kimlere denir, taşeron işçi nedir ve taşeron ne demek gibi onlarca soru alıyoruz. Türkiye’de taşeron işçi sorunu ve taşeron işçilerle normal işçiler arasındaki fark ve özellikler. kimlere taşeron işçi denir ve taşeron işçi olma şartları nelerdir. Taşeronluk sistemi nasıl doğdu ve taşeron işçi ne kadar kazanır alda. 

Kanayan yaramız taşeron işçiye kamuda verilmeyen kadro. Peki taşeron işçi ne demek, anlamı ve taşeron kelimesinin manasını hiç merak ettiniz mi? Ezilen ve horlanan işçi sınıfı olan taşeron işçiler sosyal haklardan mahkum adeta karın tokluğuna çalışan modern köle gibidir ve hak arayışlarına mutlaka destek olunmalıdır.

TAŞERON, TAŞERONLUK VE TAŞERON İŞÇİ AÇILIMI

Taşeron, Fransızca’daki “tacheron” kelimesinden gelmektedir. Bir taşeron genellikle bir projenin belirli bir görevini yerine getirmek amacıyla genel yükleyici tarafından tutulan firmaya denilmektedir. Örneğin bir inşaat işinde genellikle konutların elektrik donanımı, doğraması yada su tesisatı ayrı ayrı taşeronlara verilmektedir. Başka bir örnek daha verecek olursak günümüzde bazı askeri kurumlar yemek gibi organizasyonları dışarıdan bir firma ile anlaşarak yaparlar. İşte burada firmaya taşeron firma ve bu firmada çalışanlara da taşeron işçi denilir. Taşeron iş yapan firmalarda çalışanlara ise taşeron işçi denilmektedir. Taşeronlar, tali işveren, alt işveren, alt işletici, alt ısmarlanan gibi isimlerle de anılmaktadırlar.

taşeron işçi ucuz köle gibi

Taşeron işçiler günümüzde artık bir çok iş ve birçok şirket tarafından yardımcı işlerde kullanılmaktadırlar. Taşeron işçilerin bu denli fazla tercih edilmesinin sebebi, asıl iş sahiplerinin yani şirketlerin yanında çalıştırdıkları işçilerin sigorta, sosyal imkanı vb. masraflarından kurtularak üzerindeki yükleri taşeron firmalara atmak istemelerindendir. Şirketler bu şekilde daha fazla kar gütme amacı taşımaktadırlar. Fakat henüz tam olarak tanımı yapılmamış, çalışma şartları iyileştirilmemiş hatta tam olarak oturtulamamış taşeron işçilerin hakları bu gibi durumlarda kenara atılarak haddinden fazla çalıştırılıp emeklerinin karşılığını tam olarak alamamaktadırlar.

İlginizi Çekebilir

GPT-4o özellikleri kurulumu

OpenAl yeni yapay zekası ücretsiz. GPT-4o nasıl kurulur, özellikleri ve teknik bilgileri. Yapay zeka sohbet …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting