Ana Sayfa / İlginç / Kolay akvaryum temizleme yolu

Kolay akvaryum temizleme yolu

Evde akvaryum temizliği nasıl yapılmalı nelere dikkat edilmeli? balık tutkunları akvaryumlarının her zaman tertemiz olmasını ister. Peki akvaryum temizliği nasıl yapılır ve hangi malzemeler kullanılır sorusunun yanıtı. 

Akvaryum temizliği için yapılması gerekenler ve akvaryum sağlığı. Balıkların yaşam olanı olan akvaryumlar temizlenirken nereler dikkat etmeli.

AKVARYUM TEMİZLİĞİ YOLLARI

– Kirli akvaryum suyu balıklarınız açısından oldukça sağlıksızdır. Bunun için, akvaryumunuza 1 veya 2 adet su filtresi ilave ediniz. Filtreleri haftada bir temizlemeyi ihmal etmeyiniz. Akvaryumda balığın ihtiyacı olan diğer aparatlar ise 22-24 derece arası su ısıtıcısı ve hava motorudur.

– Akvaryumun içine koyacağınız yapay bitkiler, doğal kayalar adeta bir deniz görünümü sağlayacak ve balıklarınızı mutlu edecektir. Balıklar zemindeki taşlarla çok fazla oynadığından zemin seçimini balıkların yutamayacağı, büyük çakıl taşlarından tercih edebilirsiniz.

– Balık başına sabah 3 kere, akşam aynı şekilde 3 kere verebilirsiniz. Yemin cinsi pelet ise sabah 1kez, akşam 1kez olarak besleyebilirsiniz. Ayrıca balıklarınıza haftada 1kez haşlanmış ıspanak veya karides gibi canlı yemlerinden verebilirsiniz.

– En önemli bir husus ise acil bir durum olduğu takdirde müdahale etmeniz için balığınız ile her an göz temasında olunuz.
– Bazı durumlarda su filtresi, çakıl taşlarının arasında sıkışıp kalan dışkılara fayda sağlayamadığından suyun çabuk kirlenmesine neden olabilir.Bu sorunu haftada 1 dip temizliği yaparak engelleyebilirsiniz. Dip hortumu yardımıyla çakıl taşlarının arasında sıkışan dışkıları ve artık yemleri kolayca çekebilirsiniz. Koku olmaması ve balığın hijyeni açısından akvaryumun taşlarını ve tüm aksesuarları haftada bir temizlemeye özen gösteriniz.

İlginizi Çekebilir

ÖGG 2024 sınav sonuçları

Özel Güvenlik sınav sonuçları 2024. EGM 2024 ÖGG sınav sonuçları. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak …

Sınırsız Hosting