Ana Sayfa / İlginç / Köpekler TV izlemeyi neden sever

Köpekler TV izlemeyi neden sever

Köpekler televizyon başında vakit geçirmeyi neden sever., köpekler televizyonda en çok ne izler, köpeklerin izlediği en iyi yapımlar neler sorusu.10 köpekten 8’i televizyondan sizin kadar keyif alıyor; peki en çok ne izlemeyi seviyorlar?

Televizyon izleyen köpekler hep dikkat çekmiştir. Birçok köpek evde televizyonun karşısında oturur ve saatlerce ekrana bakar.

Araştırmalar 10 köpekten 8’inin televizyon izlemeyi sevdiğini ortaya koyuyor. Hatta bazıları oturup uzun metrajlı filmler izlemekten bile mutlu oluyor.

Bilim insanları, 1000’den fazla köpek sahibine evcil hayvanlarının televizyon alışkanlıkları hakkında sorular sorduktan sonra köpeklerin, özellikle de labradorların en hevesli izleyiciler arasında olduğunu ve özellikle de diğer köpeklerle ilgili programları izlemeyi tercih ettiklerini buldu.

Ayrıca doğayı konu alan programları, çizgi filmleri ve kedileri de ilgiyle izlediklerini gördüler. Kış sporları ve buz pateni ise en az tercih ettikleri arasındaydı.

Genel olarak, köpek sahiplerinin yüzde 86’sı şaşırtıcı bir şekilde evcil hayvanlarının televizyon izlediğini söyledi, ancak araştırmacılar bazı köpeklerin aşırı heyecanlanabileceğini ve hatta yüzde 1’inin ekrana hamle yapabileceği için evde yalnızken ekranın açık bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Köpeklerin yüzde 72’si günde en az bir kez ekrana bakarken bazı sahipler, evcil hayvanlarının oturup filmin tamamını izlediğini, içerikle aktif olarak ilgilendiğini ve olay örgüsüne tepki verdiğini söyledi.

ABD’deki Wisconsin-Madison Üniversitesi’nden araştırmacılar, köpeklerin tanıdık bir şarkı, ses veya melodinin sesiyle televizyon izlemeye çekilebileceğini de buldu

İlginizi Çekebilir

Kedi çiçeği gerçek mi?

Kedi çiçeği var mı, kedi çiçeği nerede yetişiyor soruları. çiçekler ve ilginç  bitkiler. kedi Çiçeği …

Sınırsız Hosting