Ana Sayfa / Gündem / KPSS yeni memur atamaları nasıl oluyor?
KPSS MEMUR ATAMA NASIL

KPSS yeni memur atamaları nasıl oluyor?

KPSS’ye girip iyi puan alanlar yeni memur nasıl olunur diye soruluyor. yeni memur olmak için KPSS sonrası atamalar neye göre yapılıyor, nasıl başvuruluyor ve ne yapılması gerekiyor. 9 Ocak’ da KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar büyük bir heyecanla sonuçlarını öğrendiler. KPSS tercih sonucuna göre atanamayan adaylar ise taban puanlarını merak ediyorlar. İşte KPSS sonuçları ve yapılan resmi açıklama! Peki KPSS ile memur atamaları nasıl yapılır?

2017 KPSS yeni memur atamaları nasıl yapılacak, Başvurular ne zaman memur olmak için. kamuya girme yolları ve memur olma şartları 2017. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 1999 yılından bugüne devlet memurlarını seçmek için ÖSYM tarafından hazırlanıp yapılan bir sınav olup kamu kurumlarına ilk defa yerleştirilecek kişileri belirlemektedir. Atanacak adaylar için ayrılacak kadrolar ise A grubu kadrolar, B grubu kadrolar ve C grubu kadrolar olmak üzere 3’e ayrılmaktadır.
Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS); “Genel Yetenek”, “Genel Kültür”, “Yabancı Dil”, “Eğitim Bilimleri”, “Hukuk”, “İktisat”, “İşletme”, “Maliye”, “Muhasebe”, “Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri”, “Ekonometri”, “İstatistik”, “Kamu Yönetimi” ve “Uluslararası İlişkiler” gibi kendi içerisinde bir çok farklı sınavdan oluşmaktadır. Fakat sınava girecek olan kişiler bu sınav türlerinin hepsinden sorumlu olmadıkları gibi sadece kendi alanlarıyla ilgili soruları çözmelidirler. Herkes için zorunlu olarak çözülmesi gereken testler sadece “Genel Yetenek” ve “Genel Kültür” alanlarıdır. Eğer siz de lise ve dengi ya da üzerinde bir eğitime sahipseniz ve rahat bir iş yaşamı istiyorsanız Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girebilirsiniz.

KPSS tercih sonuçları ile ilgili yapılan açıklama şu şekildeydi;

‘’ KPSS-2016/2 Tercih Kılavuzunda yer alan Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçları, 9 Ocak 2017 tarihinde saat 18:05’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek’te sunulmuştur.’’

Kadro Türleri

A Grubu Kadrolar: Lisans mezunlarının atandığı kadro grubudur denilebilir. Lisans eğitimlerini iktisadi idari bilimler fakülteleri ve buna bağlı birimlerden tamamlayıp mezun olmuş adayların yalnızca KPSS puanlarının kullanılmadığı kurumların düzenlediği sözlü ya da yazılı mülakat sınavlarına da girerek değerlendirildiği kadro grubudur. Bütün adaylar için çözülmesi zorunlu olan genel kültür ve genel yetenek testlerinin yanında bu kadro grubundan atanmak isteyenlerin hukuk, maliye, iktisat, muhasebe, işletme gibi testlerden de çözmeleri gerekmektedir. Bu kadro grubunda Yabancı Dil Sınavına girme zorunluluğu da bulunmaktadır.

B ve C Grubu Kadrolar: A grubu dışında kalan bütün kadroları bu şekilde adlandırabiliriz. Lise mezunu ya da dengi okullar bu gruba göre kadrolandırılmaktadır.

KPSS Sınavına Kimler Girebilir?

KPSS Ortaöğretim sınav türüne lise ya da dengi meslek lisesi mezunları girebilmektedirler. Bu adaylar KPSS 2 sınavına girerek tercihlerini yapmaktadırlar.

KPSS Ön lisans sınavına iki yıllık meslek yüksekokulu veya iki yıllık açık öğretim programını tamamlamış olan adaylar girebilmektedir bu adaylar KPSS 2 sınavına girmektedirler. KPSS Lisans sınavına dört veya daha fazla yıllık yükseköğretim mezunu adaylar girebilmektedir. Bu adaylar KPSS 1 sınav türüne girmektedirler.

Ayrıca ÖSYM’nin yeni açıklamasına göre; lisans düzeyinde yapılan KPSS türlerinde alan testleri (İşletme, Muhasebe, Hukuk, Kamu Yönetimi, İktisat, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İstatistik) Cumartesi ve Pazar günlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki veya üç test olarak uygulanacaktır.

İlginizi Çekebilir

İYİ Parti 27 Nisan kurultayı

İYİ Parti 27 Nisan kurultayı ve genel başkan adayları. Meral Akşener’in koltuğuna kim oturacak en …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting