Ana Sayfa / Kadınca / Kraliçe 2. Elizabeth 65 yıldır tahtta
ELİZABETH 65 YILDIR TAHTTA OTURUYOR

Kraliçe 2. Elizabeth 65 yıldır tahtta

Kraliçe 2. Elizabeth İnglitere’de tam 65 yıldır tahtta oturuyor ve şu anda dünyanın en uzun süre tahtta kalan insanı olarak biliniyor. Birleşik Krallık Kraliçesi 2. Elizabeth yaşı itibariyle dünyanın en uzun hüküm süren kadını olarak tarihe geçti. İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth tahtta 65. yılını doldurdu. Elizabeth, ‘Safir Jübilesi’ olarak adlandırılan yıldönümü için kutlama istemedi.

Dünyada en uzun süre tahtta kalan kadın ve kraliçe olarak 2. Elizabeth ismi artık bir numara. 65 yıldır İngiltere’de tahtta olan Kraliçe 2. Elizabeth emekli olmayı da düşünmüyor. Hem dünya üzerinde halen tahtta olanlar arasında hem de İngiltere Kraliyet tahtında en uzun süre kalma ünvanını alan Elizabeth, ‘Safir Jübilesi’ olarak adlandırılan yıldönümü için kutlama istemedi.

KRALIÇE 2. ELİZABETH NE ZAMAN TAHTA ÇIKMIŞTI?

İngiltere’de Kraliçe Elizabeth henüz 25 yaşında ike tahta oturmuş ve kraliçe ünvanını almıştı. Bugün aynı zamanda 2.Elizabeth’in babası Kral 4. George’un ölüm yıldönümüne denk geliyor. 90 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth 1952’nin 6 Şubat günü henüz 25 yaşındayken taç takmıştı.

KRALİÇE ELİZABETH 90 YAŞINDA 2017 İTİBARİYLE
Ağabeyi Ananda Mahidolun ölümünün ardından 1946’da çıktığı tahtta 70 yıl kalarak en uzun süre hüküm süren kral ünvanını elinde bulunduran Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej geçtiğimiz Ekim ayında 88 yaşında hayatını kaybetmişti.

İlginizi Çekebilir

MEB yeni müfredat taslağı

MEB’in yeni müfredat taslağı erişime açıldı. Okul derslerinde konular azaldı, yüzde 35 seyreltme yapıldı. Öğretmen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting