Ana Sayfa / İlginç / KYK yurt sonuç tarihi

KYK yurt sonuç tarihi

KYK yurt başvuru sonuç ekranı açıklandı mı? 2022 KYK yurt sonuç ne zaman. KYK yurt aylık ne kadar. KYK yurt yedek liste var mı?

KYK yurt başvuru sonuçları ne zamana açıklanacak? KYK yurt başvuru sonuçları için gözler son dakika açıklamasında!
KYK yurt başvuruları 28 Ağustos tarihine kadar alındı. Şehir dışında okuyacak olan binlerce üniversiteli, eğitim aldıkları bu süreçte ikamet edecekleri devlet yurtları için e-Devlet üzerinden işlemlerini tamamladı. Şimdilerde ise “KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?” soruları yanıt arıyor. Sonuçların kısa süre içerisinde erişime açılması bekleniyor. Peki, KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte sorgulama ekranı ve detaylar..

KYK yurt başvuru sonuçları için geri sayım resmen başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada başvuruların 24-28 Ağustos tarihleri aralığında alınacağı bildirilmiş ancak sonuç tarihi verilmemişti. Bu kapsamda ise “KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?” soruları yanıt arıyor. İşte GSB ile KYK yurt sonuçları sorgulama ekranı ve tüm detaylar..
KYK YURT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
24 Ağustos tarihinde başlayan KYK yurt başvuruları, 28 Ağustos 2022 tarihinde sona erdi. KYK yurt sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. KYK yurt sonuçlarının, okulların açılma tarihi de göz önünde bulundurulduğunda Eylül ayı içerisinde erişime açılması bekleniyor.

Başvuru ve sonuç açıklamaya ilişkin her tür bilgiye internet sitesinden ulaşılabilecek. Konuya ilişkin detaylar geldikçe ve kesin tarih belli olunca haberimize eklenecektir.

Öte yandan üniversiteye yeni başlayacak gençler için bakanlık olarak tüm kurumlarla iş birliklerini en güçlü seviyede tuttuklarını belirten Bakan Kasapoğlu, “Çok kapsamlı bir hazırlık çalışmamız var. Üniversite öğrencileri için Gençlik ve Spor Bakanlığı 2022-2023 eğitim-öğretim yılı yurt başvuruları başladı. Öğrenciler, pazar akşamına kadar e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek. Yapılan başvurular, bundan önce olduğu gibi bu süreçte de hiçbir şekilde insan eli değmeden, tamamen dijital ortamda değerlendirilecek. Öğrencilerimizin gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerine göre yerleştirmeler otomatik olarak gerçekleştirilecek. 12 farklı kurumdan alınan, doğrulanan bilgilerle birlikte asil ve yedek öğrencilerimiz açıklanmış olacak” ifadelerini kullandı.
KYK YURT ÜCRETLETİ NE KADAR?
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurt ücretleriyle ilgili “Resmi olarak yurt ücretlerini eylül ayı içerisinde açıklayacağız” dedi.

KYK YURT BAŞVURU SONUCU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

İlginizi Çekebilir

The Simpsons Larry öldü

The Simpsons karakteri Larry öldü. İlk bölümden beri The Simpsons’ta yer alan ‘Larry’ karakteri öldü …

Sınırsız Hosting