Ana Sayfa / Kime Ait / Lafarge hangi ülkenin?

Lafarge hangi ülkenin?

Fransız Şirket Lafarge teröristlere çimento veren firma olarak öne çıkıyor. Lafarge Türkiye’de var mı hangi şirketler Lafarge ürünleri kullanıyor bilgisi. Türkiye’deki Fransız şirketleri ve teröristlere hizmet veren şirketler. 

Lafarge beton firması hangi firmanın hangi ürünleri bulunuyor. Afrin’de teröristlere tünel yapması için çimento veren Fransız şirketi Lafarge nasıl bir firma ve daha önce de Suriye’de terör örgütlerine yardım etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’de kilometrelerce uzunluktaki terör tünellerinin Fransız çimento devi Lafarge’ın verdiği çimentolarla inşa edildiğini belirtti.

Teröristlerin açtığı tünellerde kullanılan çimentonun Fransız Lafarge’ın çimento tesisinden götürüldüğünü açıklayan Erdoğan, “Karşımıza geçip teröristlerin ağzıyla konuşanlara ‘Cehenneme kadar yolunuz var’ diyoruz” ifadesini kullandı.

“TÜNELLERİN YAPILDIĞI BETON LAFERGE’DAN”

Erdoğan, “Bana akıl vermeye kalkıyor. O aklı kendine sakla. Madem ki karşısın, o zaman bizim yanımızda olacaksın. Batı ülkeleri Türkiye’nin operasyonlarını engellemek için 40 takla atıyorlar. O tünelleri izlediniz değil mi? İçinden kamyonlar bile geçebiliyor. Bunun çimentosu kimden? Kurtalan, Nihat Bey’in çimento fabrikasından değil. Lafarge’ın çimento tesisi var, oradan alıyorlar. Tünellere döküyorlar” dedi.

LAFARGE ŞİRKETİ KİMİN?
Lafarge, merkezi Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan ve inşaat malzemeleri üreten şirket. Çimento, agrega ve beton, çatı malzemeleri, alçı ve alçı levha olmak üzere dört ana faaliyet alanı bulunmaktadır. Kuruluşu 1833’e kadar uzanan Lafarge Grubu’nun bugün 68 ülkede 160 fabrikası ve 68.000’i aşkın çalışanı bulunmaktadır.
TERÖR ÖRGÜTLERİNE DESTEK
Fransız ve İsviçreli inşaat şirketi LafargeHolcim Group’un 2012 ve 2014 yılları arasında Suriye’deki faaliyetlerine devam edebilmesi için ülkede DEAŞ da dahil olmak üzere birçok gruba para verdiği ortaya çıktı. Financial Times’ın haberine göre bu gelişmenin üzerine yapılan şirket içi araştırmanın ardından firmanın CEO’su Eric Olsen istifa etti. Dev inşaat şirketinin çalışanları kısa süre önce Jalabiya’da bulunan çimento fabrikasının güvenliğini sağlamak için ‘kabul edilemez anlaşmalarda’ bulunduklarını itiraf etmişti. Fransız basınında yer alan haberlere göre, dev şirketin ‘güvenlik’ karşılığında yaptığı ödemelerden bir kısmı terör örgütü DEAŞ’a gönderildi.

Skandal nedeniyle istifa eden Olsen, “Olaylara müdahil olmasam ve hatta farkında bile olmasam da, istifamın bu konuya maruz kalan firmaya huzur getireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. LafargeHolchim firmasının Suriye’deki militanlara yaptığı ödemenin Eylül 2014 tarihine kadar devam ettiği belirtiliyor.

 

İlginizi Çekebilir

GPT-4o özellikleri kurulumu

OpenAl yeni yapay zekası ücretsiz. GPT-4o nasıl kurulur, özellikleri ve teknik bilgileri. Yapay zeka sohbet …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting