Ana Sayfa / Gündem / Lc Waikiki sahibi Türk mü?

Lc Waikiki sahibi Türk mü?

Hazır giyim ünlü markalarından LC Waikiki hangi Türk şirketinin ve sahipleri kim diye aranıyor. Türkiye’deki ünlü çocuk giyim markaları ve LC Waikiki kuruluş hikayesi ve tekstil sektöründeki hazır giyimcilerin son durumu. 

LC Waikiki yani kısaca LCW son dönemde artan mağaza sayısıyla dikkat çekiyor. Bilmeyenler soruyar LCW Türk irketi mi yoksa yabancı bir firmamı diye. çünkü ismi yabancı olunca herkes bu firmanın menşeinin yabancılar olduğunu düşünüyor. “İyi Giyinmek Herkesin Hakkı” felsefesi ile tam 23 ülkede 506 mağazada uygun fiyata kaliteli ürünler sunarak müşterilerine ulaşılabilir modanın keyfini yaşatmaktadır.Kısa adı LCW( LC Waikiki) olan markayı 1985 yılında Fransa‘da George Amoual kurulmuştur. LC Waikiki giyim sektöründe tüm dünyaya hizmet eden bir markadır. Şirketinin ismi Hawaii adasında yer alan Waikiki plajından ve Frsansıca’da ”arkadaşlar” anlamında ki Les Copains kelimelerinin ilk harflerini alarak LC Waikiki olarak belirlenmiştir.

LCW SAHİPLERİ KİM?

Dünyada büyük bir marka olan ve yüksek satış cirolarına ulaşan LCW’yi 1991 yılında Taha Grup‘un kurduğu Tema Tekstil‘e Türkiye satış lisansını satın almıştır. Böylece Türkiye’de özellikle orta kesim diye tabir edilen bütçe grubu için yaygın giyim markasından biri olmuştur. Bu gelişmenin ardından 1997 yılında dünyadaki tüm LC Waikiki ortakları şirketi satmaya karar verdiler. Bunun üzerine Tema Tekstil ismini Tema Mağzacılık A.Ş. olarak dünyadaki tüm LCW isimlerinin hakkını satın aldı. Böylece marka merkezi istanbul olan bir Türk markası haline geldi.

Kim Kurdu : George Amoual
lc waikiki sahibi kim: Mustafa Küçük, Vahap Küçük, Halis Küçük, Şefik Yılmaz Dizdar, Leyla Dizdar, Ayşe Pürlen Dizdar, Pamir Güçlü Dizdar, Georges Amouyal, İsmail Hakkı Kısacık, Yalçın Çağlar, Murat Mısırlı, Muzaffer Mustafa İşçan, Muhammed Mazlum Yıldırım.

İlginizi Çekebilir

İYİ Parti 27 Nisan kurultayı

İYİ Parti 27 Nisan kurultayı ve genel başkan adayları. Meral Akşener’in koltuğuna kim oturacak en …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting