Ana Sayfa / Gündem / LGBT Rusya’da yasaklandı

LGBT Rusya’da yasaklandı

Putin, Batı’nın körüklediği LGBT’yi ülkesinde yasakladı. Putin, Rus halkının ahlaki değerlerini korumak adına büyük adımı attı. Rusya Yüksek Mahkemesi, LGBT hareketinin faaliyetlerini aşırılıkçı olarak kabul ederek yasaklama kararı aldı. LGBT hareketinin faaliyetlerinde sosyal ve dini ayrışma unsurlarının tespit edildiği belirtilerek, bu durumun federal yasayı ihlal ettiği ifade edildi.

LGBT Rusya’da yasalandı. Putin, Rusya için ahlaklı ve erdemli adımlarını atmaya devam ederken sözde bası İslam ülkeleri ve yozlaşmış batı özentilerine de adeta ders verdi. Rusya’da mahkeme, LGBT hareketinin “aşırılıkçı” olarak kabul edilmesi ve faaliyetlerinin yasaklanmasına karar verdi.

RUSYA’DA LGBT FAALİYETLERİ YASAKLANDI
Rusya Yüksek Mahkemesi, Adalet Bakanlığının başvurusu üzerine LGBT hareketinin ülkedeki faaliyetlerine ilişkin toplandı. Kamuya kapalı gerçekleşen toplantıda, LGBT hareketinin aşırılıkçı olarak kabul edilmesine ve faaliyetlerinin yasaklanmasına karar verildi.
ADALAT BAKANLIĞI, YÜKSEK MAHKEME BAŞVURMUŞTU
Rusya Adalet Bakanlığından 17 Kasım’da yapılan açıklamada, LGBT hareketinin faaliyetlerinde sosyal ve dini ayrışma unsurlarının tespit edildiği ve bunun, federal yasayı ihlal ettiği belirtilmişti. Açıklamada, LGBT hareketinin “aşırılıkçı” olarak kabul edilmesi ve ülkedeki faaliyetlerinin yasaklanması için Rusya Yüksek Mahkemesine başvurulduğu kaydedilmişti.

PUTİN, GEÇTİĞİMİZ SENE KARARNAMEYİ İMZALAMIŞTI
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçen yıl imzaladığı kararnameyle ülkede eş cinsel ilişkiler, “Rus toplumu için yıkıcı fikir ve değerler” kapsamına dahil edilmişti.

İlginizi Çekebilir

Muharrem Erkek tüm müdürleri görevden aldı

Çanakkale son dakika haberleri. Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, belediyedeki tüm müdürleri görevden aldı. Muharrem …

Sınırsız Hosting