Ana Sayfa / Yaşam / Liverpool-Chelsea maç sonucu süper kupa

Liverpool-Chelsea maç sonucu süper kupa

Canlı Liverpool-Chelsea anlatımı. maçın sonucu, özeti ve pozisyonları. Canlı maç skor ve süper kupa finali canlı anlatımı. Süper kupa Liverpool-Chelsea maçının golleri, ve maçın canlı anlatımı.

Süper kupa canlı maç skoru ve maçın canlı anlatımı. Liverpool-Chelsea maçının canlı anlatımı ve maçın tüm ayrıntıları. Liverpool Chelsea canlı! Liverpool Chelsea maçı ile UEFA Süper Kupa heyecanı İstanbul’da yaşanıyor. Beşiktaş Park’ın ev sahipliğindeki karşılaşma ile Avrupa’nın 2018-2019 sezonundaki en büyüğü belli oluyor. UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool da, UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Chelsea de önemli kupayı kazanarak moral depolamak istiyor.

LİVERPOOL-CHELSEA CANLI MAÇ ANLATIMI VE SKORU

101′ Penaltıdan Gol Jorge Luiz Frello Filho
Adrian’ın ceza sahasında Abraham’a yaptığı müdahale sonrası hakem penaltıyı çaldı. Topun başına geçen Jorginho çok sakin bir vuruşla top ve kaleciyi ayrı köşeye yollayarak skoru eşitledi.
98′ ADRIAN YİNE BAŞARILI! Savunma arkasına atılan pasta Abraham kaleciyle karşı karşıya geldi ancak kaleci Adrian’ı geçemedi. 
95′ Gol Sadio Mané
94′ Uzatmalara iki takım da daha temkinli başladı. 
93′ Uzatmalarda oyuna dahil olan Arnold sağ bek pozisyonuna geçti. Joe Gomez ise kalan bölümde sol bek pozisyonunda görev yapacak. 
90′ + 1′ Maçın sonuna 2 dakika eklendi. 
90′ Kullanılan köşe vuruşu sonrasında Zouma kafayı vurdu ancak top dışarı çıktı. 
89′ Chelesa son dakikalarda daha fazla topla oynuyor. 
86′ MANE DIŞARI ATTI! Salah’ın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Mane kaleyi yokladı ancak top yandan dışarı çıktı.

48′ Gol Sadio Mané (LEVERPOOL 1 CHELSEA 1)

47′ Firmino’nun oyuna girmesiyle Liverpool alışık olduğu dizilişe döndü. Sadio Mane sol kanada geçerken Firmino’yu en uçta izleyeceğiz. 

45+1’Ve hakem ilk yarının son düdüğünü çaldı.

45′ + 1′ İlk yarının sonuna bir dakika ilave edildi. 
45′ Pedro yine savunmanın arkasına sarktı ancak Jorginho’nun pası istediği gibi olmadı. 
43′ Maçın ilk 20 dakikası sonrası baskısını artıran Chelsea, rakibinin oyun kurmasına ve topu organize bir şekilde ileri taşımasına izin vermedi. 
40′ HAKEM GOLÜ VERMEDİ!  Sol kanattan topla ceza sahasına giren Pulisic topu sağına çekerek yerden etkili bir vuruş çıkardı. Top ağlarla buluştu ancak hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. 
36’GOL GIROUD! Savunma arkasına atılan pasta topla buluşan Giroud düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 
35′ Chelsea bu bölümlerde topa daha çok sahip olan taraf. 
32′ ADRIAN SON ANDA! Ceza yayı üstünde topla buluşan Pedro içeri harika bir pas verdi ancak kaleci Adrian son anda araya girerek Kovacic’e gol izni vermedi. 

24′ Liverpool ceza sahasında oluşan karambol sonucu Giroud şık bir vuruş denedi ancak etkili olamadı.
22′ DİREKTEN DÖNDÜ! Chelsea kısa paslarla topu rakip ceza sahasına getirdi. Pedro sol çaprazdan çok sert vurdu ancak top direkten döndü.

21′ Chelsea’de Pedro savunma arkasına atılan topta hareketlendi ancak Robertson son anda kademeye girerek topu dışarı attı.
19′ Kovacic’in ceza sahasına attığı pası Olivier Giroud kontrol edemedi.
17′ GIROUD DIŞARI ATTI! Savunmanın uzun topunda hareketlenen Pedro, savunmanın arkasına sarkan Giroud’u düşündü. Fransız golcü ceza sahasına girdikten sonra kaleyi yokladı ancak top yandan dışarı çıktı.
15′ KEPA SON ANDA! Orta sahada baskıyla topu kazanan Liverpoollular topu sağ kanattaki Salah’a gönderdi. Mısırlı oyuncunun ceza sahasına girdikten sonra yaptığı vuruş Kepa’da kaldı
13′ SON ANDA CHRISTENSEN! Sağ kanatta Salah’ın pasıyla hareketlenen Henderson ortasını yaptı ancak Christensen son anda araya girerek topu kornere attı.
10′ Giroud rakipten kazandığı topu sağ kanatta bulunan Pedro’ya aktardı. İspanyol futbolcu ceza sahasına girmeden sol ayağıyla kaleyi yokladı ancak top yandan dışarı çıktı.
9′ Kullanılan Liverpool serbest vuruşu sonrası top ceza sahasının sol tarafında Fabinho’nun önünde kaldı. Onun içeri çevirmek istediği topu kaleci Kepa rahatlıkla kontrol etti.
7′ Liverpoollu futbolcular Chelsea savunmasına ön alanda baskı yaparak oyun kurmalarını engellemeye çalışyor.
6′ Salah’ın sol kanattan yaptığı ortada Matip topu kafayla indirdi ama kale ağzında Kepa topu kontrol etmeyi başardı.
5′ Sağ kanattan Henderson’ın yaptığı ortada Sadio Mane estetik bir vuruş denedi ancak savunmaya çarpan top kornere gitti.
4′ Hızlı gelişen Chelsea atağında Pulisic ceza sahasında topu önünde buldu ancak savunma son anda araya girerek vuruş izni vermedi.
3′ İlk dakikalar geride kalırken iki takım da henüz tehlike yaratamadı.
2′ İlk dakikalarda topla daha çok oynayan taraf Liverpool.
1′ Liverpool maça ön alanda baskıyla başladı.
1′ Hakem ilk düdüğünü çalıyor ve dev maç başlıyor.
Chelsea XI: Kepa, Azpilicueta, Christensen, Zouma, Emerson, Jorginho, Kante, Kovacic, Pedro, Pulisic, Giroud
Liverpool XI: Adrian, Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson, Henderson, Fabinho, Milner, Oxlade-Chamberlain, Mane, Salah
Karşılaşma öncesi iki takımın da ilk 11’i belli oldu.
Liverpool ile Chelsea, Nisan 2009’dan bu yana Avrupa kupalarında ilk kez karşılaşıyor. İki takım o sezon Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde eşleşmiş ve turu geçen takım toplamda 7-5’lik skorla Chelsea olmuştu.
UEFA Süper Kupası’nı, son altı senenin beşinde bir önceki sezon Şampiyonlar Ligi’ni müzesine götüren ekipler kazandı (Real Madrid 2014, 2016 & 2017 – Bayern Münih 2013 – Barcelona 2015). Bu süreçteki tek istisna, 2018’de Real Madrid’i 4-2 yenen Atletico Madrid.
UEFA Süper Kupası tarihinde ilk kez iki İngiliz takımı karşı karşıya geliyor: Liverpool & Chelsea.
UEFA Süper Kupa’da Liverpool ve Chelsea karşı karşıya geliyor.

İlginizi Çekebilir

Tekirdağ’da aile faciası

Emniyette teknisyen olarak çalışan adam 5 yaşındakı çocuğunu ve karısını öldürüp intihar etti. Tekirdağ’da cinnet …

Sınırsız Hosting