Ana Sayfa / Kadınca / L’oreal kime ait hangi ülkenin?

L’oreal kime ait hangi ülkenin?

L’oreal hagi ülkenin markası L’oreal ne kime ait L’oreal bilgileri firması kuruluşu. Kozmetik dünyasının en çok bilinen markasıyla ilgili merak edilen tüm bilgiler hepsi burada.

Enteresan bir şekilde diğer kozmetik şirketlerinden çok daha fazla kulak aşinalığımız olan L’oreal; Fransız kökenlidir ve dünyanın en büyük kozmetik, güzellik ürünleri satan şirketlerinden biridir. Ürün pazarlamasının yanı sıra kendi üretim ve arştırma birimlerine de sahip olan L’oreal; bütün birimlerinin çalışmalarını ayrı ayrı yürütmektedir ve başlı başına adeta bir kozmetik imparatorluğudur. Fransa’da ortaya çıkmasında ve dünya çapında bu denli meşhur bir marka olmasına şaşmamalı…
L’oreal’in günümüzdeki başarılarla orantılı olarak kuruluşu da son derece eskilere dayanmaktadır. Neredeyse bir yüz yıllık geçmişe sahip olan bu çınar; birkaç basit ürün ve araştırma ile çıktığı yolda günümüzde 80.000’e yakın çalışanı bulunan bir holding olarak devam etmektedir.

LOREAL NE ZAMAN VE NEREDE KURULDU?

Şirketin kuruluşu 1900’lerin başına dek uzanmaktadır. Alman asıllı genç bir Fransız kimyager olan Eugene Paul Louis Schueller; saç bakımı üzerine birtakım formüller geliştirerek kendi ürünlerini yaratmış ve bunları kişisel bazda pazarlamaya başlamıştır. 1909 yılında çalışmalarına başlayan ve ürünlerini tanıtarak güzel bir geri dönüş alan Schueller; en sonunda 1919 yılında şirketini kurmuş ve çalışmalarına daha profesyonel bir şekilde devam etmiştir.
Fakat L’oreal’in kuruluşu olarak genç Eugene’in kendi çabalarıyla başladığı çalışmaların tarihi kabul edilmektedir. Buna göre L’oreal; 1909 yılında Fransa’da Eugene Paul Louis Schueller tarafından kurulmuştur.
Aradan geçen yıllar boyunca yeni kimyagerler ve elemanlar işe alan, yeni ürünler geliştirip yeni pazarlar bulan L’oreal kısa sürede namını tüm Fransa’ya yaymış, sonrasında ise bugün bildiğimiz gibi tüm dünyanın tanıdığı bir dünya markası halini almıştır.
Olay ve Neutrogena gibi şirketlerle beraber dünyanın en büyük kozmetik şirketlerinden olma unvanını paylaşan L’oreal; tüm büyümesine ve gelişmesine rağmen merkez binasını Fransa’da tutmaya devam etmiş, diğerlerinin yaptığı gibi ABD’ye taşınarak tamamen global bir unvana kavuşma peşinde koşmamıştır. Ee tabii bunda Fransa’nın parfümerinin, kozmetiğin, güzellik ürünlerinin anavatanı olmasının da etkisi büyüktür.
Günümüzde The Body Shop, Lancome gibi pek çok alt kuruluşa da sahip olan L’oreal; 26 milyar Euro’ya yakın bir net gelire sahiptir.
2016 yılına geldiğimizde L’oreal’in yönetimi ise Jean-Paul Agon’un elindedir. Kendisi CEO’luk ve yönetim kurulu başkanlığını bir arada yürütmektedir.

İlginizi Çekebilir

Ben Bu Cihana Sığmazam ve Aldatmak final yapıyor

Aldatmak dizisi final bölümü, Ben Bu Cihana Sığmazam final bölümü. Final yapacak 2 dizi. atv …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting