Ana Sayfa / Manşet / Maltepe’de 1 Mayıs’a katılan sayısı

Maltepe’de 1 Mayıs’a katılan sayısı

Maltepe’deki 1 Mayıs mitingine katılan sayısı ve Maltepe 1 Mayıs mitingi katılan sendikalar ve üyeleri ile sayıları 2018. Maltepe’de düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlaması için vatandaşlar, partiler ve sendikaların alana girişleri devam ediyor. Kutlama programına katılmak üzere, sahil yolu üzerinden kortejler halinde yürüyen gruplar miting alanına geldi. Alana girenler, üç ayrı kontrol noktasından geçirilerek miting alanına alınıyor.

İstanbul 1 Mayıs Maltepe’Deki mitinge katılan sayısı. Maltepe 1 Mayıs etkinliğine katılım 2018 ve katılan sendikalar ile üyelerinin sayısı belli oluyor. Gruplar, “Yaşasın 1 Mayıs” yazılı pankartlarla ve sendika flamalarıyla alana giriş yapmaya devam ediyor. Bazı vatandaşlar ise çalınan şarkılar eşliğinde halaylar çekiyor. “Yaşasın 1 Mayıs” yazılı sahne kuruldu. Platform ile katılımcıların arasına güvenlik bariyerleri konuldu. Basın mensupları için ise miting alanında ayrı bir bölüm oluşturuldu. Miting DİSK korosunun 1 Mayıs Marşı’nı söylemesiyle başladı.

EN SÖNÜK 1 MAYIS 2018 

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na ( DİSK) bağlı sendikalar da miting alanına geldi. Gruplar i’Yaşasın 1 Mayıs’, ‘ İşçilerin birliği sermayeyi yenecek’ sloganları atıyor. Miting alanına girişler devam ediyor.
İstanbul’daki 1 Mayıs mitinginin adresi Maltepe Meydanı’na girişler başladı. 1 Mayıs 2018 Birlik, Mücadele ve Dayanışma Bayramı mitingi için yürüyüşler üç koldan saat 12.00’de, miting programı ise saat 13.00’te başlayacak.

DİSK üyesi sendikaların, diğer işçi sendikalarının başında olduğu kortej Turgut Özal Sahil Bulvarı Kartal-Cevizli tarafında toplanacak.

KESK-TMMOB ve TTB’nin başında olduğu kortej ise Turgut Özal Sahil Bulvarı İdealtepe tarafında toplanıp miting alanına yürüyecek.

SAAT: 11.15
Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAK-SEN) üyesi bir grup, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nda kamu çalışanlarının hak kayıplarına dikkati çekmek amacıyla çıplak ayakla Taksim Meydanı’na geldi.

Atatürk Kültür Merkezi’nin önünde bir araya gelen HAK-SEN üyesi bir
grup, Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çıplak ayakla yürüdü.
Anıta çelenk bırakan sendika üyeleri adına açıklama yapan HAK-SEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, kamu çalışanlarının hak kayıplarını dile getirmek maksadıyla çıplak ayakla Taksim Meydanı’na geldiklerini söyledi.
Çivi, 1977’de emek için hayatını kaybedenleri rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, “Onların faillerinin bir an önce yakalanarak adalet önünde hesap vermelerini bekliyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Yasin Survivor veda etti

Dün gece Survivor elenen isim Yasin oldu. Survivor 2024 elenen isim Yasin dün akşam. Yunus …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting