Ana Sayfa / Kadınca / Maskara akması nasıl önlenir?
MASKARA KULLANIMI VE MAKYAJ TÜYOLARI

Maskara akması nasıl önlenir?

Kadınların güzellik sırlarından biri de maskara kullanımıdır. Ancak maskara kullanımı sonrası ve makyaj sonrası hanımlar akmadan dert yanar hep. Makyaj sonrası maskara akmasını önlemenin kısa yolunu ve pratik bilgilerini sizlerle paylaşmak istedik. 

Makyaj ve kadınlar. Her ikisi de birbirinden ayrılamaz. Özellikle de göz ve çevresine uygulanan makyaj kadının dişiliğini öne çıkarrı. bunun için de güzellik için sık sık maskara kullanılır. Ancak maskara akması bir dert yüküdür. Peki maskara akması nasıl engellenir.

MASKARA KULLANIMI VE TÜYOLARI

İşte maskaranızın alt kirpiklerinizden akmasının ya da yüzünüze küçük siyah noktalar halinde düşmesinin nedenleri! Ayrıca bunun olmasını önlemek çok da kolay. Sabahları sadece ekstradan birkaç saniyenizi ayırmanız yeterli olacaktır.
Kremleri atlayın

Tabii ki bu tüm yüzünüz için geçerli değil, nemlendiricinin ne kadar önemli olduğu üstünde tekrardan durmamıza gerek yok.

Fakat nemlendiricinizi tüm yüzünüze yediriyorsanız -göz kapaklarınız ve göz altlarınız dahil- maskaranızın gün içinde akması için en uygun ortamı yaratıyorsunuz diyebiliriz.
Gün içinde cildiniz ısındığı için krem yağlı ve kaygan bir ortam oluşturur ve bu da maskaranızın göz altlarınıza ve göz kapaklarınıza bulaşmasına neden olur.

GÖZ MAKYAJI VE MASKARA KALİTESİ

Göz kapaklarınız cildinizin geri kalanından daha yağlı olmaya meyillidir -cildiniz kuru olsa bile-. Göz kapaklarınızdaki yağ gün içinde kirpiklerinize inerek makyajınızı çözer bu da maskaranızın akmasına sebep olur. Bu yüzden makyajınıza başlamadan önce göz çevrenizdeki fazla yağlardan kurtulmalısınız.
Yüzünüzü nemlendirdikten sonra yağ emici kağıdınızla göz kapaklarınıza ve göz altınıza nazikçe bastırın. Bu göz çevrenizi matlaştıracak ve fazla yağlardan arındıracaktır.
Primer kullanın

Biliyoruz göz primer’ı kullanmak biraz aşırıya kaçıyor gibi gelebilir size fakat zaten yüzünüz için primer kullanıyoruz.
Birkaç saniyeyi göz kapaklarınıza sürmek için ayırırsanız, primer yardımıyla göz kapaklarınız matlaşacaktır. Bu hem gün içinde göz kapağınızın çizgilenmesini hem de maskaranızın akmasını önleyecektir.
Suya dayanıklı maskaralara şans verin

Waterproof maskaraların kirpiklerinizin en büyük dostu olduğunu söyleyemeyiz çünkü hem çıkarması güç olabiliyor hem de kirpiklerinizi kurutabiliyorlar -bu da zamanla kirpiklerin dökülmesine yol açabilir-. Fakat, eğer yukarıdaki adımları uyguladığınız halde maskaranız hala akıyorsa suya dayanıklı bir formüle şans verebilirsiniz.
Peki ya kirpiklerinizin zarar görmemesi için ne yapmalıyız? Kirpiklerinizin zarar görmesini önlemek için maskaranızı uygulamadan önce kirpiklerinize nemlendirici bir baz uygulayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Ardahan Öztoprak kadın oldu

Cinsiyet değiştiren Ardahan Öztoprak, Ayda ismini aldı. Çiçek Dilligil’in 27 yaşındaki oğlu kadın oldu. Ünlü …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting