Ana Sayfa / Sağlık / Medicana hastaneleri kime ait, kuruluşu

Medicana hastaneleri kime ait, kuruluşu

Özel hastaneler sahipleri sağlık sektörü ve özel hastanelerin kuruluş hikayeleri hep ilgimizi çekmiştir. Medicana hastanesi de önemli sağlık kuruluşlarından biridir. Peki Medıcana hastaneleri kime ait. kuruluş hikayesi. işe alımları personel sayısı., doktorları ve hangi illerde Medicana hastanesi var sorularının tüm cevapları. 

Medicana Hastaneleri kim kurdu, Medicana hastaneleri sayısı ve hangi illerde Medicana hastanesi var sorusu. Sağlık sektörü. sağlık kuruluşları ve büyük özel hastaneler bilgisi. Türkiye’de özel sağlık sektöründe ilk adımlar atıldığı zamanlarda temeli atılan ve o zamandan beri aktif bir sağlık grubu olan Medicana Group; günümüzde birçok şube, çalışan ve onların vatandaşa götürdüğü sağlık hizmetleri eşliğinde faaliyetlerine devam etmektedir.

MEDICANA NASIL BİR HASTANESİ DOKTOR KALİTESİ VE HASTA YAKLAŞIMI

Geçmişine baktığımız zaman Medicana Grubu’nun zeki ve mesleğini seven, aynı zamanda girişimci ruhlu ve vizyon sahibi bir grup doktor arkadaş tarafından kurulduğunu ve bugünlere getirildiğini görürüz.

En bilindik özel hastaneler olan Acıbadem, Medical Park ve Memorial gibi rakiplerinin peşi sıra tüm Türkiye’de çalışmalarına devam eden Medicana, tıpkı diğerleri gibi sadece belli başlı branşlarla başlayıp sonradan hizmet yelpazesini adım adım genişlettiği bir profil çizmiştir.

Şimdi de, Türkiye özel sağlık sektörünün en önemli unsurlarından biri olan bu hastaneler zincirinin kuruluş ve gelişim öyküsünü kısaca inceleyelim:

Medicana’yı kim kurdu?

Çeyrek asırlık bir sektör tecrübesine sahip olan Medicana Group; 1992 yılında Dr. Hüseyin Bozkurt ve bir grup hekim-girişimci ortağı tarafından kurulmuştur.

1962 yılında dünyaya gelen Bozkurt; İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği bölümünden mezun olmustur. Daha sonra da 30 yaşındayken, yani 1992 yılında ilk şubesini açmış ve İstanbul’da özel hastane hizmetini başlatmıştır.
Bu atılımdan itibaren Dr.Hüseyin Bozkurt ve ekibi sürekli ilerlemeye ve büyümeye yönelik faaliyetlerine devam etmiş; birkaç yıl içerisinde İstanbul’da pek çok şubesi olan bir hastaneler zincirinin sahibi olmuşlardır. Bu durumu örnekleyecek olursak; 1995 yılında Avcılar, 1999 yılında Çamlıca ve 2003 yılında Bahçelievler şubeleri açılmış, Medicana Group İstanbulun birkaç şubesinde birden faaliyet göstermeye başlamıştır.

Yurt dışına yönelik hizmetler ve Medicana International dönemi

Türkiye’deki hizmet sahasının ve yatırım imkanının artmasına paralel olarak Hüseyin Bozkurt ve Medicana Grubu; hedefleri arasına yurt dışını da dahil ederek birtakım reformlar gerçekleştirmişlerdir. Bunun isme yansıyan örneği 2008 yılında açılan şubelerde görülebilir. Bu dönemde İstanbul ve Ankarada açılan hastanelerin ismi “Medicana International” olarak konmuştur.

Bütün bu yenilikler ve artan yatırımlar eşliğinde Medicana Grubu periyodik aralıklarla yeni şubeler açmaya ve varlığını arttırmaya devam etmiştir. Sonuç olarak da bugün Türkiye özel sağlık sektöründe en önemli gruplardan biridir.
Medicana Hastanesi kimin?

Günümüzde Medicana; Türkiye genelinde bulunan 11 hastanesi ve 5000’den fazla çalışanı ile çalışmalarına tüm hızıyla devam etmekte; İstanbul, Konya, Samsun, Ankara, Sivas gibi şehirlerde tedavi için gelen vatandaşların derdine deva olmaktadır.

Türkiye’deki şubelerine ek olarak Libya, Gürcistan, Romanya, Azerbaycan, Ukrayna ve Rusya da Medicana Hastaneleri açılmıştır.

2016 yılına geldiğimizde Medicana Grubu’nun sahibi ve yönetim kurulu başkanı; aynı zamanda kurucusu da olan Dr.Hüseyin Bozkurt’tur. Bozkurt’un Medicana Hastanelerinin yanı sıra sağlık sektöründe pek çok özel yatırımı da bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir

Kahtalı Mıçe isyan etti

Gırtlak kanseri olduğu öne sürülen Kahtalı Mıçe, çıkan haberlere isyan etti. Gırtlak kanserine yakalandığı iddia …

Sınırsız Hosting