Ana Sayfa / Sağlık / Memorial Hastanesi kime ait kuruluşu

Memorial Hastanesi kime ait kuruluşu

Büyük özel hastaneler sahipleri kuruluşları ve kime ait bilgileri. Memorial hastanesi kim kurdu sahibi kim ve hangi illerde Memorial hastanesi bulunuyor doktor kalitesi ve hasta memnuniyeti bilgileri. 

Sağlık sektörü Türkiye büyük özel hastaneler sahipleri ve kuruluş hikayeleri. Memorial kime ait ve kim tarafından ne zaman kuruldu. En büyük Memorial Hastanesi nerede ve fiyatları nasıl. Memorial Hastanesi’nin hikayesi; bundan çok çok öncesinde tornacılıktan tekstile kadar verilen yoğun emeklerin, aynı zamanda verilen bu emeğe rağmen karşılaşılan adaletsizliklerin bir ürünüdür.

Evet; özellikle 2000’li yıllara yaklaşırken sağlık sektörünün özel teşebbüse kaymasına paralel olarak devlet hastanelerine rakip olacak birçok kuruluş ortaya çıkmış; dünyada var olan bu gelişimi peşi sıra Türkiye de izlemiştir. Öncelikle şunu belirtelim; sağlık gibi belki de olabilecek en hassas ve en hataya tahammülsüz bir alanın özel sektöre teslim edilmesi birçok tartışmaya ve tepkiye sebep olsa da ortada var olan bir gerçek vardır. Devletin hantallığından dolayı mahrum kaldığınız birçok hizmeti gördüğünüz yerler de özel hastanelerdir. Tedavisi güç olan birçok hastalığın kolayca engellenebildiği ama malesef bunun yeterince parası olanlara uygulanabildiği yerler de özel hastanelerdir. Bizim görevimiz de olabildiğince objektif davranarak sizlere elle tutulur verileri sunmaktır. Yorumlamak size kalmış..

Memorial’ın kurucusu kimdir?

Yukarıdaki konuya değinmemin sebebi de Memorial’ın kuruluşunun ilham kaynağının tam olarak merkez noktası olması. Evet; Memorial Hastanesi’nin kurucusu ve sahibi olan Turgut Aydın, öncesinde sağlık sektörüyle çok çok alakasız işlerle meşgul olmasına rağmen gelininin yaşadığı bir hastalık sonrasında kaldığı özel hastanenin faturayı şişirerek olması gerekenden çok çok fazla ücret talep etmesi üzerine çok üzülmüş; gelecekte yapması olası yatırımlar arasına sağlık sektörünü de ekleyerek bu başıboşluğun ve haksızlığın önüne geçmeyi amaçlamıştır.
Yaşadığı tecrübe sonrasında sağlık sektöründe gerçek anlamda hizmet verecek bir kuruluş yaratmayı kafasına koyan ve verdiği demeçlerde bugün bile hak geçmemesi için birçok faturayı bizzat kendisinin kontrol ettiğini ifade eden Turgut Aydın; 1943 yılında Trabzon’un Maçka ilçesinde doğmuştur. Geçim sorunlarından dolayı okuluna devam edemeyen ve henüz 15 yaşındayken İstanbul’a göç eden Aydın; iş bulduğu bir tornacıda çalışmaya başlayarak iş hayatına atılmıştır. Meslek hayatını ve çalışma kurallarını çok erken yaşta öğrenen Turgut Aydın; bir yandan da işlerini büyütebilmesi ve daha çok kazanç sağlayabilmesi için seçenek arayışlarına girmiş, ticari hayatında dönüm noktası olan tekstil sektörüyle de o zamanlarda tanışmıştır. Geçimini sağladığı tornacı atölyesinde yeterince zaman geçirdikten sonra kendi işini kurarak Aydın Örme adlı bir tekstil şirketini yaratmış; ilerleyen zamanda onu büyük bir holding sahibi yapacak hikayenin başlangıç noktasını oluşturmuştur. 1991 yılında kurulan Aydın Örme; 2000’li yıllara kadar çalışma azmi ve taşıdığı vizyon sayesinde Turgut Aydın’a ilerleyen zamanda yatırımlarını, hizmetlerini arttırabilmesi için ihtiyacı olan fırsatı vermiştir. Zaten yukarıda bahsettiğimiz özel hastanenin yüksek fatura çıkarması olayı da bu yıllarda yaşanmış ve Memorial’ın kuruluşuna zemin hazırlamıştır.
Sonunda 2000 yılında Memorial Hastanesi ilk şubesi olan Şişli’de faaliyetlerine başlamış ve Turgut Aydın’ın hayallerindeki gibi “özel sektörün kalitesinde ama haksızlığa geçit vermeyecek” şekilde elindeki tüm imkanlarla insanları tedavi etmeye başlamıştır. Günümüzde ise Memorial Hastanesi Türkiye’nin en büyük özel sağlık kuruluşlarından biridir. Günümüzde tüm Türkiye’de 10 şube ve 3 tıp merkezi ile hizmet vermekte olan Memorial; dünyanın 92 farklı ülkesinden hasta kabul eden, kendini uluslararası arenada ıspatlamış bir kurumdur.

Memorial’ın sahibi kim?

Kurum ve kuruluşlar bazında bakacak olursak Memorial Hastanesi’nin sahibi Turgut Aydın Holding’tir. Holdingin sahibi ve yönetim kurulu başkanı ise Turgut Aydın’dır. Turgut Aydın Holding sağlık hizmetlerinin yanı sıra gemicilik ve deniz taşımacılığı, inşaat ve gayrimenkul gibi sektörlere de yatırım yapmıştır. Bunlara ek olarak hepimizin bildiği A-101 marketler zinciri ile English Home’un da sahibidir.

İlginizi Çekebilir

Kahtalı Mıçe isyan etti

Gırtlak kanseri olduğu öne sürülen Kahtalı Mıçe, çıkan haberlere isyan etti. Gırtlak kanserine yakalandığı iddia …

Sınırsız Hosting