Mersin Şehir Hastanesi randevu alma ve yeri. Mersin’de yeni şehir hastanesine nasıl gidilir ulaşım bilgileri ve Mersin Şehir Hastanesi özellikleri bölümleri ve poliklinikleri. Mersin şehir Hastanesi yatak kapasitesi ve açılış tarihi. Mersin Şehir Hastanesi 6 Şubat pazartesi gününden itibaren hasta kabulüne başlıyor ve işte randevu alma ve bölümleri.
Mersin şehir hastanesi randevu alma kolay yolu ve bölümleri. Mersin’de yeni açılan şehir hastanesi nasıl gidilir ve randevu alınır. Mersin şehir hastanesi bölümleri ve doktorları. Mersin Şehir Hastanesi Türkiye’de açılan ilk şehir hastanesi. Türkiye’nin en yeni ve en büyük hastanesi olan Mersin Şehir Habstanesi özellikleri ve yerleşimi. Türkiye’nin şehir hastaneleri programı kapsamında tamamladığı ilk hastane olan Mersin Şehir Hastanesi açıldı. Açılış öncesi hastaneyi basın mensuplarına tanıtan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şehir hastanelerinin çok büyük kapasitelerle tek bir merkezde kurulmasının erişim sıkıntısı yaratacağı eleştirini yanıtladı. Ankara ve İstanbul’da hali hazırda yıllar içinde kendiliğinden oluşan bir şekilde merkezileşme bulunduğunu, kendilerinin bunu dağıttığını söyledi.
MERSİN ŞEHİR HASTANESİ ÖZELLİKLERİ VE NELER VAR
İşte Türkiye’nin ilk şehir hastanesi konseptinde yapılan Mersin şehir Hastanesi’nin teknik özellikleri ve yenilikleri. Mersin’de 900 yatağın kapatılarak şehir ve bölgeye hizmet verecek 374 bin metrekarelik, 1300 yataklı son teknolojik gelişmelere göre planlanmış bir hastane inşa ettiklerini belirten Akdağ, yeni hastane yaklaşımlarının böylece görünür hale geldiğini belirtti.
Recep Akdağ, prensip olarak şehir hastanesine gelen herkesin işlemini yaparken oturarak hizmet alması, ücretsiz vale hizmeti gibi hizmet standardını yükselten girişimler yanında, iyi bir sağlık hizmeti almasını da amaçladıklarını, ikinci faz sağlıktaki hedefin klinik başarıyı yükseltmek olduğunu anlattı.
Mersin Şehir Hastanesine yönelik Bakan Akdağ’ın verdiği bazı bilgiler şöyle:
-1300 yatak kapasitesi bulunan hastane, 51 ameliyathane ve 210 yoğun bakım yatağına sahip.
-Bütün odalar tek kişilik ve banyolu. Ayrıca süit odalar da yapıldı. Bu odalarda refakatçi odası, çalışma-oturma odası ve mutfak bulunuyor.
-Bütün teknolojik görüntüleme sistemleri kuruldu.
-Enerji verimliği için trijen sistemi kullanıldı. Bu tüketilen elektrik üretimi de yapılacak şekilde 4 milyon TL’lik doğalgaz tüketimi ile 14 milyon TL’lik şebeke elektriği almayı engelliyor. Yüzde 25 enerji tasarrufu sağlanıyor.
-5 bin personelile günlük 30 bin kişiye kadar hizmet verilecek
-4 bin araçlık otopark kapasitesi var ve ücretsiz vale hizmeti verilecek.
-Oksijen terapisi ve deniz kenarı bir şehir olan Mersin’de vurgun tedavisine imkan veren birimler kuruldu.
-18 milyon saat çalışmayla inşa edildi ve ölümlü iş kazası olmadı.
-400 milyon Avroluk yatırımla gerçekleşti ve işletme süresi 25 yıl olacak. 25 yıl sonunda binalar ve teçhizat yenilenerek kamuya devredilecek.