Ana Sayfa / Kime Ait / Migros kime ait, sahibi

Migros kime ait, sahibi

Migros kime at, sahibi. Migros ne zaman kim tarafında kuruldu bilgisi. Migros hangi ülkenin malı, sahibi Türk maü,. Migros Yahudilerin mi, Migros İsrail yanlısı mı sahibi kim soruları. Son zamanlarda şirket politikaları açısından gündemden düşmeyen Migros marketler zincirinin sahibinin kim olduğu merak konusu oldu. Şuan Anadolu Grubu bünyesinde bulunan Migros’un şirket sahibi Tuncay Özilhan. İşte Migros Ticaret A.Ş.’nin ve daha önce de yaşanan olumsuzlukların tarihçesi.

Migros kime ait, sahibi kim ve Migros Yahudi sermayeli mi, İsrail firması mı? Migros ne zaman nerede kuruldu hangi ülkelerde Migros var? Türkiye’deki en büyük zincir marketlerden biri olan Migros Ticaret A.Ş. 1954 yılında İstanbul Belediyesi’nin almış olduğu bir kararla kuruldu. Kurulurken İsviçre’de bir benzeri olan ve “Ucuzluğun Kralı” sloganı ile bilinen bir teşkilat örnek alınarak kuruldu. Amaç, İstanbul’da tanzim satışlar yapmaktı. Bu nedenle açılışında İstanbul Valisi ve Belediye Başkanı bizzat bulundu.

Migros’un Tarihçesi
1954 yılında kurulan Migros Ticaret A.Ş. 1975 yılında Koç Holding tarafından satın alındı. Bizzat Vehbi Koç’un isteği ve yönlendirmesi ile alınan bu şirket 1990 yılının sonlarından itibaren büyük mağazacılık politikasına başladı ve 1991 yılında da şirket halka açıldı. Migros 2005 yılında başka bir perakende market zinciri olan Tansaş’ı satın aldı.

Koç Holding, 2007 yılı itibari ile Migros Ticaret A.Ş.’yi satışa çıkardı. 2008 yılında da Moonlight Capital SA isimli İngiltere menşeili bir şirket Migros Ticaret A.Ş.’yi satın aldı. 2015 yılında ise şirketin hisselerinin %40,25’ini Anadolu Grubu satın aldı.

10 Haziran 2016 tarihinde Migros, Teco Kipa’nın %95,5’ini 302 milyon liraya satın aldığını açıkladı. 16 Mart 2018 tarihinde ise Makro Market’in sahip olduğu 56 Uyum Market şubesini ve Antalya’da faaliyet gösteren 17 Makro Market şubesini 105 milyon lira karşılığında satın aldığını açıkladı. Bu satın almalarla beraber Migros bünyesinde 48 süpermarket, 48 hipermarket, 72 Express mağaza ve toplamda 320 bin metrekare net satış alanı olduğunu açıkladı. Yurtiçinde bulunan toplam 30 AVM ise yine Migros bünyesindedir.

Migros tarihindeki eleştiriler ve yaşanan olumsuzluklar

Kocaeli şubesindeki bir ilçe deposunda çalışan görevliler, Migros’un kendilerine sunmuş olduğu şartları kabul etmedikleri için ücretsiz izine çıkarıldı. Ayrıca mobbing de dahil olmak üzere türlü tacizlere maruz kaldılar. Bir çalışan Migros mağazaları ile depoları arasında oldukça fark olduğunu, depolarda fare ve kedi pisliklerinin olduğunu açıkladı. Çalışanlar bu sebeplerle eylemler yaptılar.

Migros’un Beylikdüzü şubesinde bir çalışanın Covid-19’a yakalanmasından dolayı, o çalışan ile temasta bulunan 10 görevli de karantinaya alındı. Karantinanın üçüncü gününde çalışanın işe gelmesi gerektiğini söyleyerek, mağaza revirinde ayaküstü testler yaparak belirti göstermeyenlerin çalışmaya devam edeceğini, gösterenlerin ise ücretsiz izine çıkarılacağı söylendi.

Migros Gebze şubesinde bulunan bazı işçiler sendikalı oldukları gerekçesi ile işten çıkarıldı.

Migros’tan alışveriş yapan bir müşterinin şikayetvar internet sitesine yazdığına göre, almış olduğu bir ürünün pişmesinden sonra içinden böcek çıktı.

Migros’un Esenyurt deposunda başlayan ve bütün Migros çalışanlarına yayılan direnişte depo içerisindeki eyleme polis müdahale etti. Depo içinde yapılan polis saldırıları ve gözaltıları sonrasında da Anadolu Grubu şirket sahibi Tuncay Özilhan işçiler tarafından eleştirildi.

Son olarak, bugün Migros işçileri haklarını alamadıkları için ve haksız yere işten çıkarılan çalışma arkadaşlarının tekrar işe alınması için şirket sahibi Tuncay Özilhan’ın evinin önünde eylem yaptı. Polis müdahale ile karşılaşan işçilerden 100’den fazlası ters kelepçe ile gözaltına alındı ve darp edildi.
Migros İsrail markası mı? Migros hangi ülkenin, kimin markası? Gibi konular son günlerde en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Gündeme gelen son gelişmeler, marka hakkındaki detayların araştırılmasına sebep oluyor. Peki, Migros İsrail markası mı? Migros hangi ülkenin, kimin markası?

Son dönemde en çok merak edilen konulardan biri olan Migros markasının menşei, detaylı şekilde araştırılıyor. Zaman zaman gündeme gelen olaylar sebebiyle markaların üretimi ve marka bilgilerinde dair detaylar büyük önem taşıyor. Bu nedenle bu tarz araştırmalar birçok kişi tarafından gerçekleştiriliyor. Peki, Migros İsrail markası mı? Migros hangi ülkenin, kimin markası? İşte, detaylar…

MİGROS İSRAİL MARKASI MI?
Migros, 1954 yılında İstanbul’da kurulmuş olup, Türkiye’de yıllardır hizmet veren bir market zinciri olarak bilinir. Migros ilk olarak 1954 yılında kurulmuştur. Daha sonra 1975 yılında da Koç topluluğuna ait olan Vehbi Koç tarafından satın alınmıştır. Şirketin bütün hisseleri 1991 yılında halka açılmıştır. 1990 yılının sonunda da büyük mağazacılık uygulamasına girişmeye başlamıştır. 2020 yılından itibaren yurt dışında da hizmet vermeye başlamıştır.

İlginizi Çekebilir

Ali Erbaş’ı kaç kişi koruyor

Lüks ve şatafat tutkusuyla gündemde olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Ebaş’ı adeta bir ordu koruyor. …

Sınırsız Hosting