Ana Sayfa / Genel / Miras e devlet sorgulama

Miras e devlet sorgulama

Kimlere miras kaldı öğrenme yolu artık e devlet kapısında. E devlet üzerinden yarından itibaren yani 6 Mart 2018’den itibaren miras sorgulama da yapılabiliyor. Miras kalıp kalmadığını öğrenmek için e devlet girmek yeterli olacak. Bir yakınınızdan miras kalıp kalmadığını öğrenmenin artık yeni bir yolu var. E-Devlet üzerinden ‘E-devlet Miras Sorgulama’ hizmeti devreye giriyor.

E devlet miras sorgulama yarından itibaren başlıyor. Babanızdan, dedenizden miras kalıp kalmadığını artık çok daha rahat öğrenebileceksiniz. ‘Soyağacı’ ve ‘Şehit’ bilgisi sorgulama uygulaması başlatan e-Devlet, bu kez de sistem üzerinden ‘Mirasçılık Belgesi’ hizmeti vermeye başlıyor.
6 Mart’tan itibaren verilmeye başlanacak hizmetle ölüm tarihi 1990 yılı sonrası olan kişiler için ‘Mirasçılık Belgesi Verilmesi’ talebinin UYAP sisteminden yapılması zorunlu hale getirildi.

‘Soyağacı’ ve ‘Şehit’ bilgisi sorgulama uygulaması başlatan e-Devlet, bu kez de sistem üzerinden ‘Mirasçılık Belgesi’ hizmeti vermeye başlıyor.
6 Mart’tan itibaren verilmeye başlanacak hizmetle ölüm tarihi 1990 yılı sonrası olan kişiler için ‘Mirasçılık Belgesi Verilmesi’ talebinin UYAP sisteminden yapılması zorunlu hale getirildi.
Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Yargı birimlerinden alınan ‘Mirasçılık Belgesi Verilmesi’ talepleri UYAP üzerinden elektronik ortamda 06.03.2015 tarihinden itibaren verilmeye başlanmıştır…” “…16.12.2016 tarihinden itibaren yargılamayı gerektiren durumlar hariç olmak üzere ölüm tarihi 1990 yılı sonrası olan kişiler için ‘Mirasçılık Belgesi Verilmesi’ talebinin UYAP sisteminden yapılması zorunlu hale getirilmiştir…”

“…Bu kapsamda yukarıdaki koşula uyan ‘Mirasçılık Belgesi Verilmesi’ ve ‘Mirasçılık Belgesinin İptali’ kararları bu hizmet üzerinden görüntülenebilecektir.”

İlginizi Çekebilir

Gelire göre fatura dönemi

Elektrik ve doğalgaz faturaları gelire göre gelecek çalışması. Gelire göre tarife dönemi için son aşama. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting