Ana Sayfa / Gündem / Deri çanta temizliği

Deri çanta temizliği

Deri çanta nasıl temizlenmeli, nasıl korunmalı ve deri çanta bakımı evde kolay nasıl yapılır diye soran hanımlarımız var. deri çantalar özellik itibariyle değerlidirler ve iyi bir bakıma ihtiyaçları vardır.

Pahalı çantalar arasında deri olanlar öne çıkar. Hanımlar çantaları için öze gösterirler. işte bu noktada da deri çanta önemlidir ve deri çanta bakımı da hassasiyet gerektirir. Deri Çanta Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Özene bezene aldığınız çantalarınızın hemen deforme olması hiç istenen bir durum değildir. Deri doğal bir madde olduğu için kullanırken, temizlerken ve saklarken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bakımına da özen göstermek önemlidir, aksi halde çantanızda kuruma ve çatlamalar meydana gelebilir.

Deri bir çanta, nemli ve sabunlu bir bez ile ve leke kalmaması için dairesel hareketlerle silinmeli. Kırışıklık ve katlanmaların önlemesi için çantanızı kullanmadığınız zamanlarda içine kâğıt, sünger ve bez gibi malzemeler koymalısınız. Bu sayede çantanızın formunu koruyabilirsiniz.

Deri bir çantanın daha uzun ömürlü olması ve derisinin daha parlak, canlı olması için deri çantaların bakımları için özel üretilen yağlar ile silip bakımını yapabilirsiniz.

Deri çantalarda dekoratif amaçlı kullanılan broş ve iğneli aksesuarlar ne kadar güzel ve hoş gürünsede çantanın derisine zarar verebilmesi ihtimaline karşı bu tür malzemelerin kullanılmaması önerilmemektedir. Çantamızın derisi bu tür malzemelerden ya da tığ, şiş, makas, anahtar gibi delici, kesici malzemelerden zarar gördüyse kendiniz düzeltmeye çalışmamalı hemen bir tamirciye götürmelisiniz.

Deri çantalarınız yağmur ya da kar yağışından dolayı ıslandığında doğru bir yöntemle kurutulursa zarar görmez. Islanmış olan deri çantanızı kalorifer üzerinde, kurutma makinesi ile ya da benzeri ısı kaynakları ile kurutmaya çalışırsanız zarar görmesine sebep olursunuz. Kurutmak için en doğru yöntem pamuklu bir bez ile silinip çantayı güneş de kendi halinde kurumasını sağlamanız olacaktır.

İlginizi Çekebilir

Reisi helikopter kazası geçirdi

İran Cumhurbaşkanı helikopter kazası geçirdi yaşıyor mu merak ediliyor. Reisi helikopter kazası geçirdi. İran Cumhurbaşkanı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting