Ana Sayfa / Kadınca / Murat Boz’un balmumu heykeli

Murat Boz’un balmumu heykeli

İstanbul’da balmumu heykeli yapılan şarkıcı Murat Boz’dur. Hadi 5 şubat ipucu sorusu ve hadi joker kazanma ve hadi soruları tüyoları. Hadi’de merakla beklenen ipucu sorusu yayınlandı. Hadi 11:30 ipucunun yayınlanmasıyla Hadi oyunu tutkunları ipucu sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Hadi’de yıllar önce açılan ve farklı ülkelerde çeşitli müzelerle hizmet veren bir müzeyle ilgili gelişme soruldu. Hadi 11:30 ipucu sorusu şu şekilde; İstanbul’daki Madame Tussauds Müzesi’nde hangi oyuncunun balmumu heykeli sergilenmeye başlanmıştır?

Madame Tussauds Müzesi’nde balmumu heykeli bulunan şarkıcı Murat Boz’dur. Balmumu heykeli yapılan Türk şarkıcılardan biri de Murat Boz Hadi 5 şubatk ipucu sorusu. Hadi ipucu sorusu yayınlandı. 5 Şubat tarihli Hadi ipucu sorusu araştırılmaya devam ediliyor. İlki 184 yıl önce Londra’da açılan ve şu an İstanbul dahil 24 ayrı ülkede bulunan ünlü balmumu müzesi Madame Tussauds’un ismini duymayan var mı sevgili hadiciler? Bugünkü ipucumuz da bu müzeyle alakalı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’daki Madame Tussauds Müzesi’nde hangi oyuncunun balmumu heykeli sergilenmeye başlanmıştır? İşte 5 Şubat Hadi ipucu sorusu…

HADİ İPUCU SORUSU CEVABI 5 ŞUBAT

İstanbul’daki Madame Tussauds Müzesi’nde MURAT BOZ’un balmumu heykeli serginlenmeye başlamıştır.

MADAME TUSSAUD TARİHİ

Maria Tussaud 1761 yılında Strazburg,Fransa’da Marie Grosholtz olarak doğdu.Annesi, balmumu konusunda uzman olan Dr.Philippe Curtius evinde-Bern,İsviçre’de-hizmetçi olarak çalıştı.Curtius Tussaud’a bal mumu modelleme sanatını öğretti.

Tussaud ilk balmumu heykelini – Voltaire’nin heykelini- 1777 yılında yaptı.Bu sırada modellediği ünlü insanlar arasında Jean-Jacques Rousseau ve Benjamin Franklin[1] de mevcuttur.Fransız Akımı sırasında öne çıkan kurbanları da modelledi.

İlginizi Çekebilir

Ru dizisi izle GAİN

Ru dizisi Meryem Uzerli başrolde. GAİN Ru dizisi izle tüm bölümleri. Meryem Uzerli’nin son oynadığı …

Sınırsız Hosting