Ana Sayfa / Yaşam / NASA uzayda yaşam buldu
NASA DÜNYA DIŞI YAŞAM

NASA uzayda yaşam buldu

Satürn ve Jüpiter’in uydularında yaşam ve yaşam imkanı bulundu NASA tarafından. Dünya dışı varlıkların en net izi bulundu NASA’ca. NASA, Dünya dışında canlı hayatının bulunabileceği en olası yerlerin, Jüpiter’in uydusu Europa ve Satürn’ün uydusu Enceladus olduğuna dair yeni kanıtları olduğunu açıkladı.

NASA, Jüpiter ve Satürn’ün uydularında yaşam bulgularına rastladı. Dünya dışı varlıklar ilk kez bu kadar net belgelendi. ‘Okyanus dünyalar’ olarak adlandırılan uydular üzerinde elde edilen son bulguları bugün bir canlı yayınla duyuran NASA bilim insanları, özellikle Enceladus uydusu, “bizim bildiğimiz anlamıyla canlı hayatının hemen hemen tüm gereksinimlerine sahip,” açıklamasında bulundu.
Kullanılan dev spektrometre sayesinde Cassini uzay gemisinin tespit ettiği bol miktarda hidrojen molekülünün, Enceladus’un buzul yüzeyinden yükseldiği ifade edildi. Satürn’ün en büyük altıncı uydusu olan Enceladus’ta, buz örtüsünün altında okyanus bulunuyor. Araştırmacılara göre bu uydunun okyanusu ve kayaç çekirdeği arasındaki hidrotermik reaksiyon nedeniyle, hidrojen atomlarının ortaya çıktığı düşünülüyor. Eğer bu tez doğru ise, kimyasal metan gazı da okyanusların oluşmasını sağlıyor olabilir.
Canlı hayatının var olması için sıvı halde su, enerji kaynağı ve karbon, hidrojen, oksijen, nitrojen, sülfür ve fosfor gibi kimyasalların bulunması gerekiyor.

 

İlginizi Çekebilir

Yasin Survivor veda etti

Dün gece Survivor elenen isim Yasin oldu. Survivor 2024 elenen isim Yasin dün akşam. Yunus …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting