Ana Sayfa / Sağlık / Natamisin ne, zararları

Natamisin ne, zararları

Peynirde Natamisin nedir, nasıl bir katkı maddesidir ve zararlı mı sorusu. peynir raf ömrünü uzatmak için kullanılan katkı maddesi Natamisin kullanımı ve zararları. 

Natamisin katkı maddesi insan sağlığı için zararları, etkisi ve nerede kullanılır bilgisi. Peynirdeki natamisin katkı maddesi nedir?E-235 kodlu koruyucu bir gıda katkı maddesi olan natamisin antibiyotiği raf ömrünün artırılmasını sağlamaktadır. Günlük vücuda alım miktarı 0.3 mg/kg vücut ağırlığıdır. Fazla miktarda kullanıldığında toksik etkisi olmamasına rağmen insan sağlına zararları olabilmektedir.E-210 kodlu gıda katkı maddesi olan ve gıdalarda koruyucu olarak kullanılan benzeik asit gıdalarda küf ve maya oluşumunu engelleyen raf ömrünü uzatan bir özelliğe sahiptir. Günlük vücuda alım miktarı 5 mg/kg vücut ağırlığıdır. Fazla miktarda vücuda alındığında insan sağlığına zararlı olmaktadır. E-200 kodlu gıda katkı maddesi olan ve gıdalarda koruyucu olarak kullanılan sorbik asit gıdalarda küf ve mayalara karşı etkilidir. Gıdalarda izin verilen miktarı %0,5-%0,025 arasında değişir.Fazla miktarda alındığında insan sağlığına zararlı olmaktadır.  Natamisin , Benzoik ve Sorbik asit analizlerinde Müdürlüğümüzce numune kabulüne başlanmıştır.

İlginizi Çekebilir

Kelebek hastalığı belirtileri neler

Lupus hastalığı, kelebek hastalığı nasıl belirti verir kelebek hastalığı için hangi branşa gitmeli, hastanelerin hangi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting