Ana Sayfa / İlginç / Nihat Doğan Malazgirt yorumu

Nihat Doğan Malazgirt yorumu

Nihat Doğan, Malazgirt Zaferi ile ilgili paylaşım yaptı anında tepki aldı. Nihat Doğan şimdi de tarih dersleri vermeye başladı. Türkücülükten farklı farklı alanlara uzanan Nihat Doğan yine haber olmayı başardı. Peki Nihat Doğan ne dedi, ne anlatmak istedi? Türkücü Nihat Doğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Malazgirt Zaferi’nin Türk zaferi olmadığını, Türklere Anadolu’nun kapılarını Kürtlerin açtığını öne sürdü. Paylaşımı tepki çeken Doğan, çareyi tweetini kaldırmakta buldu. Ancak tepkilerin dinmemesi üzerine bir açıklama daha yaparak “Malazgirt Zaferi Kürtlerin de zaferidir, zaferimizi çalmayın.” ifadesini kullandı.

Nihat Doğan Malazgirt Zaferi ve paylaşımı ile gündem oldu. Türkücü Nihat Doğan, şimdi de etnik kimlikle öne çıkma çabasında. Peki Nihat Doğan bu noktaya nasıl geldi. Türklere Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi’nin 950. yıl dönümü bugün çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar sosyal medyada da devam ederken, Türkücü Nihat Doğan’ın yaptığı bir paylaşım dikkatleri çekti.

‘Malazgirt Zaferi Türk zaferi değil’
Twitter hesabından yayınladığı mesajda “Malazgirt Zaferi Türk zaferi değil. Türk ve Kürtlerin zaferidir. Alparslan’ın cihad çağrısına dönemin Kürtleri Med İmparatorluğu, 10 bini atlı olmak üzere 40 bin kişi ile katılmıştır. Türklere Anadolu’nun kapılarını açan da Kürtlerdir. Yalan tarihin kölelerini azad edeceğim” diye yazdı.
Doğan, gelen çok sayıda tepki üzerine paylaştığı tweeti sildi.

‘Zaferimizi çalmayın’
Ünlü türkücü daha sonra bir paylaşım daha yaparak kendisine gelen eleştirilere yanıt verdi.

“Bugün Kürtçe dilini inkar edenlerin, 1000 yıl önce Sultan Alparslan’a destek vermiş Kürt devleti Mervaniler’i kabul etmesini beklemek ahmaklıktır.” diyen Doğan, “Malazgirt kapılarını Alparslan’a, Mervaniler ( Kürtler ) açmıştır Malazgirt Zaferi Kürtlerin de zaferidir, zaferimizi çalmayın.” ifadelerini kullandı.

NİHAT DOĞAN HDP’YE Mİ KATILIYOR

Türkücü nihat Doğan’ın bu çıkışıyla HDP’ye katılmak istediği öne sürüldü. Bakalım Nihat Doğan yeni açıklamasında neler söyleyecek.

İlginizi Çekebilir

Trabzon’da kuzey ışıkları

Trabzon’da kuzey ışıkları görüldü. Güneşteki patlama sonrası dünyada ilginç anlar yaşandı. Güneş’te meydana gelen olağanüstü …

Sınırsız Hosting