Ana Sayfa / İlginç / Olympiakos CSKA Moskova’yı yendi

Olympiakos CSKA Moskova’yı yendi

Yunan takımı Olympiakos Final Four’da CSKA Moskova takını eledi ve Fenerbahçe Real Madrid maçının galibiyle final oynamaya hak kazandı. Euroleague Final Four ilk maçında Yunan ekibi Olympiakos, geçen yılın şampiyonu CSKA Moskova’yı 78-82 yenerek adını finale yazdırdı.

Final Four’da ilk finalist Olympiakos oldu. İstanbul’da düzenlenen Euroleague Final Four heyecanı CSKA Moskova ve Olympiakos maçıyla başladı. Müthiş organizasyonun ilk karşılaşmasında iki köklü basketbol ekibi Sinan Erdem Spor Salonu’nda kozlarını paylaştı. Son periyodu nefesleri kesen karşılaşmayı Spanoulis’in önderliğindeki Olympiakos 78-82 kazanarak adını finale yazdıran ilk takım oldu.
1.PERİYOT SONUCU: CSKA Moskova 18-12 Olympiakos
2.PERİYOT SONUCU: CSKA Moskova 40-33 Olympiakos
3.PERİYOT SONUCU: CSKA Moskova 64-60 Olympiakos
4.PERİYOT SONUCU: CSKA Moskova 78-82 Olympiakos
CSKA TAKIMI YUHALANDI
Olympiakos-CSKA maçı öncesi Sinan Erdem Spor Salonu tribünlerini dolduran Fenerbahçe taraftarları, CSKA oyuncuları anons edildiği esnada geçen sezon finalde kendilerini mağlup eden rakiplerini uzun süre yuhaladı. O esnada yerlerini önceden almış olan CSKA taraftarları ise takımlarına destek tezahüratında bulundu.
AZİZ YILDIRIM SAHA KENARINDA
CSKA Moskova-Olympiakos maçını Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu ve Asbaşkan Önder Fırat saha içinden izledi. Başkan Aziz Yıldırım’a, gazeteci Ertuğrul Özkök de eşlik etti.
FENERBAHÇELİLER İLE GERGİNLİK
Basın tribününün arkasında bulunan bölgede Olympiakoslu ve Fenerbahçeli taraftarlar maçı yan yana takip ediyorlar. CSKA-Olympiakos maçı öncesi üst tribündenki Olympiakoslular tarafından Fenerbahçelilere yapılan tezahüratlar sonrası kısa süreli bir gerilim yaşandı. İki takımın taraftarlarının büyük çoğunluğu araya girip gerginliğin bitmesi yönünde çaba harcayınca olay sözlü atışma olarak kaldı.
TARİHİNDE 10. KEZ DÖRTLÜ FİNAL’DE
Yunanistan temsilcisi, Avrupa basketbolunun bir numaralı organizasyonunda tarihinde 10. kez son 4 takım arasına kaldı. Organizasyonda daha önce yer aldığı 9 Dörtlü Final’in 7’sinde final oynama başarısı gösteren Olympiakos, 1996-1997, 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında şampiyonluk kupasının sahibi olurken, 1993-1994, 1994-1995, 2009-2010 ve 2014-2015’te ise ikincilikle yetindi. Olympiakos, 1998-1999 sezonunda üçüncü, 2008-2009’da ise dördüncü olarak organizasyonu sonlandırdı.
PLAY OFF’U KAYIPSIZ GEÇTİ
İlk kez 16 takımlı lig usulüne göre oynanan THY Avrupa Ligi’nde normal sezonu ikinci sırada tamamlayan CSKA Moskova, play-off’ta İspanya’nın Baskonia takımını eledi. Moskova ekibi, ev sahibi olmanın avantajıyla çıktığı ilk 2 karşılaşmadan galip ayrıldı. Büyük bir heyecana sahne olan deplasmandaki 3. maçta zor da olsa rakibine üstünlük kurmayı başaran Rus temsilcisi, seride durumu 3-0 yaparak adını Dörtlü Final’e yazdırdı.

İlginizi Çekebilir

Define faciası 3 ölü

Mağaraya define için giren 3 kişi zehirlenerek öldü. İznik’te define faciası baba ve oğlu ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting