Ana Sayfa / İlginç / Özel güvenlik nasıl silah alır

Özel güvenlik nasıl silah alır

Son Reina terör saldırısının ardından özel güvenlik görevlilerinin de silahlanması gündemde. Silahlı özel güvenlik nasıl olunur. Özzel güvenliğin silah alması şartları gibi bir çok soru soruluyor. Yılbaşı gecesi saldırıya uğrayan gece kulübündeki güvenlik görevlilerinin silahlı olmayışı yeni tartışmayı başlattı. Herkes google’da özel güvenlik görevlilerinin silah taşıması. Silah ruhsatı lama şartlarını aramaya başladı.

Türkiye’de özel güvenlik elemanları nasıl silah alabilir. silah taşıma ruhsatı almak için ne gibi yollar izlenmeli diye soruluyor. Reina güvenlik elemanlarının silahlı olmayışı tartışılıyor.  ÖGS sınavları tarihleri ve silahlı özel güvenlik olma şartları da çok konuşuluyor. Biz de habermuduru.com olarak silahlı özel güvenlik olma şartları. silah alma ruhsatı ve eğlence mekanlarındaki koruma görevlileri ve güvenlik elemanlarını silah alabilme yollarını araştırdık. 

REİNA GÜVENLİĞİ SİLAHSIZ MIYDI?

Özellikle İstanbul’da eğlence mekanları ve gece kulüplerindeki güvenlik elemanlarının silahlı olduğu zannediliyordu. Bazı gece kulüpleri önlerindeki silahlı çatışma haberleri toplumda böyle bir algı oluşturmuştu. Ortaköy’de gerçekleşen saldırı sonrası eğlence mekanlarındaki güvenlik önlemleri gündeme geldi.
İşte “Reina’nın güvenlik görevlilerin silahı yok muydu?” sorusunun yanıtı…

Reina’ya yılbaşı gecesi yapılan terör saldırısı, akıllara “Özel güvenlik zafiyeti mi var?” sorusunu getirdi. Türkiye’de özel güvenlik görevlilerinin bazılarının silah taşıma yetkisi bulunurken, bazılarında da bu yetki yok. Bankalar, para taşıyan zırhlı araçlarla, kritik ve hassas noktalarda görevli özel güvenlikler silah taşıma yetkisi bulunanlar arasında. Eğlence merkezlerindeki güvenlik görevlileri ise bu kapsamın dışında tutuluyor.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ SİLAH TAŞIMA İZNİ

Habertürk’ün haberine göre; Reina’da özel güvenliğin bodyguard tarzında olduğunu ifade etti. Bodyguard’ların resmi olarak silah taşıma izinlerinin bulunmadığı belirtildi.

ÖGS SINAVI VE SİLAHLI GÜVENLİK OLMA ŞARTLARI

Silahlı Özel Güvenlik Eğitimi İçin Şartlar;
1. En az lise mezunu olmak,
2. Sabıkasız olmak,
3. 21 yaşını doldurmuş olmak (22 yaşından gün almak),
4. Sağlık problemi olmamak,
5. T.C vatandaşı olmak
Silahlı Özel Güvenlik olmak isteyen ve bu şartları sağlayan arkadaşların herhangi bir silahlı özel güvenlik eğitimi veren kursa kayıt olmaları gerekmektedir.Aşağıda silahlı özel güvenlik eğitimi alacağınız kursa kayıt için gerekli evraklar yazılmıştır bunları temin edip kursa kayıt olabilirsiniz .
Silahlı Özel Güvenlik Eğitimi İçin Gereken evraklar;
(Kursa verilecek evraklar)
1. 1 adet Diploma fotokopisi (noter tasdikli) ve aslı getirilecek ,
2. 6 adet fotoğraf (fotokopi olmayacak en fazla 6 aylık),
3. 1 adet İkametgah senedi (),
4. Nüfus cüzdanı fotokopisi,
5. Silahlı özel güvenlik olur ibareli sağlık raporu (sadece devlet hastaneleri)

İlginizi Çekebilir

Teleferik kazası gözaltına alınan 13 kişi

Antalya teleferik kazası nedeni ne neden kaza yaşandı sorusu. Antalya teleferik işletmesi hangi şirketin kimler …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting