Ana Sayfa / Gündem / Pinochet kimder, Pinochet olayı ne?

Pinochet kimder, Pinochet olayı ne?

Pinochet neci kim ve Pinochet olayı nedir sosyal medyada dolaşan Pinochet olayı hangi ülkede ne zaman olmuştur ve ne olmuştu sorusunun yanıtı. Pinochet olayı nedir? Sorusu Pucca isimli Twitter hesabından atılan bir tweet sonrası merak konusu oldu. Pinochet olayı nedir? Sorusunun cevabını sizler için derledik.

Şili’deki Pinochet olayı nedir,hangi yıl olmşutur ve Pinochet olayı nasıl patlak vermiştir. Twitter’da dolaşan Pinochet olayının içyüzü nedir? Pinochet olayı nedir? Sorusu 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Mlletvekilliği seçimleri sonrası Pucca isimli Twitter hesabından atılan “Tek umudum kaldi, Pinochet olayi…” tweeti sonrası merak konusu oldu.

Pinochet olayı nedir?

Augusto José Ramón Pinochet Ugarte 25 Kasım 1915 – 10 Aralık 2006, yılları arasında yaşamıştır. 1973 yılından 1990 yılına kadar Şili’yi dikta rejimi ile yöneten general. 1973’ten 1998’e kadar Şili ordusunun başkomutanı ve 1973’ten 1981’e kadar Şili Cunta Hükûmeti’nin başkanı.

11 Eylül 1973 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) destekli bir askeri darbeyle sosyalist Salvador Allende’nin Unidad Popular hükûmetini devirmiş ve ülkedeki sivil yönetimi kuruluşunun 48. yıldönümüne bir hafta kala sona erdirerek iktidara gelmiştir.

Pinochet dönemi çok sayıda insan hakları ihlalerinin yaşandığı bir dönem olarak kabul edilmesine karşın Pinochet taraftarlarına göre, Pinochet sayesinde ülkede büyük bir ekonomik kalkınma sağlanmıştır. 10 Aralık 2006’da, ev hapsinde tutulurken 91 yaşında kalp krizi geçirerek ölmüştür.

İlginizi Çekebilir

Özgür Özel’den çiftçiye azar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çiftçiyi azarladı. bir zamanlar Erdoğan’ın çiftçiye ananı da al git …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting