Özel Harekat Polisi sözlü mülakat tarihi 27 şubat pazartesi günü 2017 başlıyor. PÖH sözlü mülakat sonuçları nereden ve ne zaman öğrenilecek bilgileri. PÖH sözlü mülakat ve ayrıntıları. Özel Harekat Polisi (PÖH) olmak için fiziki, yeterlilik ve yazılı sınavları başarıyla tamamlayanların mülakat sınavları 27 Şubat tarihinde başlayacak.
POMEM sözlü mülakat tarihi PÖH 27 şubat başlıyor. 27 şubat PÖH sözlü mülakat başvuru ve sözlü mülakat sonuçlarını öğrenme bilgileri. PÖH’e katılmak isteyen 10 bin kişi mülakat sınavlarında ter dökecek. Edinilen bilgiye göre
“Özel Harekat Birimlerinde İstihdam Edilmek Üzere 19. dönem POMEM Mülakat sınavı 27 Şubat 2017 tarihinde başlayacak.
MÜLAKATA KİMLER GİREBİLECEK?
Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere 19. dönem POMEM Giriş Sınavına katılıp,
ön sağlık kontrolü ve fiziki yeterlilik sınavı aşamasında başarılı olanlar mülakat sınavına girebilecek.
NEREDEN ÖĞRENİLECEK?
Mülakat sınavı aşamasına girmeye hak kazanan adaylar, sınava nerede ve hangi tarihte katılacaklarını T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile 25 Şubat 2017 tarihinde www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yaparak öğrenecekler.
280 BİN KİŞİ BAŞVURMUŞTU
Emniyet teşkilatına alınacak 10 bin yeni Özel Harekat Polisi için 280 bin kişi başvurmuştu. Yapılan elemeler ve değerlendirmeler sonrası 10 bin PÖH adayı eğitime tabi tutulmuştu.
POMEM NEDİR?
Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) üniversite mezunu olan kişileri belirli kriterlere göre seçerek 6-9 ay süren eğitim sürecinin ardından polis memuru olmak imkanı sağlıyor. 4 yıllık fakülte mezunu olup kanunen belirlenen POMEM başvuru şartları arasındaki nitelikleri taşıyan kişiler kurum tarafından yapılan sınavlar sonucundan bu okullarda eğitim almaya hak kazanıyor.
POMEM BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) Lisans mezunları ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilen Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir, (Yabancı Ülkeden alınan lisans diplomaları YÖK Başkanlığından alınan denklik belgesi ile birlikte kabul edilecektir.)
c) KPSS’de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, 2015 veya 2016 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.) (Bir önceki başvuru döneminde KPSS koşulu yoktu. 18. dönem başvurularında ise c maddesindeki KPSS koşulu geçerliydi.)
ç) Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8’inci maddesinin (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak, (Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocukları için 2015 veya 2016 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00) taban puanı almış olmak.)
d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak, (31 Aralık 1987 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)
e) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
f) Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,
Söz konusu yönetmeliğin ilgili maddelerinde POMEM’lere alınacak öğrencilerin boy ve kilo şartları aşağıda belirtilmiş, diğer hususlar için Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğini inceleyiniz. “Liselerden Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Fakülte ve Yüksek Okul lisans programına,
Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu Ön Lisans programına alınacak öğrencilerin boyları en az erkeklerde 167 cm, bayanlarda 162 cm olacaktır.”
“Liselerden Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Fakülte ve Yüksek Okul lisans programına, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu Ön lisans programına alınacak öğrencilerin; herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olanlar öğrenciliğe kabul edilir.”
g) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin; 1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak, 2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,
ğ) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,
h) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak, (sınav başvuru dilekçesinin ilgili bölümüne aday kendi el yazısı ile durumunu belirtecektir.)
ı) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
i) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,
j) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,
k) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak