Ana Sayfa / Manşet / Prof. Ali Erbaş nereli kim, neci?
ALİ ERBAŞ

Prof. Ali Erbaş nereli kim, neci?

Yeni Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş aslen nereli, neci ve kim soruları. Mehmet Görmez’in yerine diyanet işleri olan Prof. Dr. Ali Erbaş bilgileri ve tüm gelişmeleri. Mehmet Görmez’in istifasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı görevine Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş atandı.

Ali Erbaş aslen nereli, kaç yaşında ve alanı ne soruları. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda Mehmet Görmez’in istifasının ardından başkanlığa Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş atandı.

Atama kararının bu akşam resmi gazetede yayımlanması bekleniyor. Diyanet İşleri Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Görmez 31 Temmuz’da emekliye ayrıldığını açıklamıştı. Görmez’in yerine Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş vekalet etmişti.

PROF. ALİ ERBAŞ YAŞI, MEZHEBİ VE KİME YAKIN

Yalova Üniversitesi Rektörlüğü görevinde bulunan ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na atanan Ali Erbaş, 1961 yılında Ordu’nun Kabadüz İlçesi Yeşilyurt Köyünde doğdu. Sakarya İmam Hatip Lisesi’nde okurken 1980’de Marmara Üniversite’ne girdi ve buradan 1984 yılında mezun oldu.

1982 yılındna 1993 yılına kadar Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Fatih Müftülüğü’ne bağlı çeşitli camilerde din görevlisi olarak görev aldı.

12 kitabı, çok sayıda makalesi ve yurt içinde ve yurt dışında sunduğu pek çok sempozyum bildirisi ve konferansı bulunan Prof.Dr. Ali Erbaş evli ve 4 çocuk babasıdır.

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet, İsmailağa Cemaati’nden atıldı

İsmailağa Cemaati, Cübbeli Ahmet’i tarikattan attı. Cübelli Ahmet cemaatsiz kaldı iİsmailağa onu aforoz etti. Cübbeli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting