Ana Sayfa / Genel / PYBS 2017 bursluluk sınavı meb.gov.tr
YGS 12 MART SINAVI

PYBS 2017 bursluluk sınavı meb.gov.tr

PYBS bursluluk 2017 sınav sonuçları meb.gov.tr sonuç ve soruların yanıtları. Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavı PYBS 2017, 10 Haziran Cumartesi günü yapıldı. Sınavın bitmesinin ardından PYBS sınavı soru ve cevapları öğrenciler tarafından merak ediliyor. Konuyla ilgili MEB son dakika açıklaması meb.gov.tr adresinden henüz gelmedi. MEB’in düzenlediği ve 5,6,7 hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıfların katıldığı PYBS sınavı sonuçlarına göre öğrenciler devlet bursu sayesinde ücretsiz okuyabilecek.

Parasız yatılılık ve bursluluk 2017 sınav sonuç ve cevapları 2017. PYBS bursluluk sınavı soru cevapları ile ilgili MEB son dakika açıklaması geldi mi? Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı olan PYBS’ye giren milyonlarca öğrenci bu sorununun yanıtını arıyor. Bu nedenle öğrenciler meb.gov.tr adresine hücum etti. PYBS soru ve cevapları ile öğrenciler sınavlarda nerelerde yanlış yaptığının öğrenebilecek ve olası puanları hakkında bir bilgi edinebilecekler. MEB’in düzenlediği ve 5,6,7 hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıfların katıldığı PYBS sınavı sonuçlarına göre öğrenciler devlet bursu sayesinde ücretsiz okuyabilecek.

PYBS SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

PYBS soru ve cevapları henüz yayınlanmadı. Ancak sınavla ilgili sorular ve cevaplar yayınlanır yayınlanmaz haberimizden okunabilecek.

PYBS NEDİR?

Pybs kısaltmasının tam açılımı “Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı” şeklindedir. Pybs; Alt gelir grubuna mensup ailelerin çocuklarına ücretsiz kalıcak yer sağlanarak her ay önceden belirlenmiş bir aylığın verildiği ve okumasının sağlanmasına imkan sağlayan bir sınavdır.

6,7 ve 8 sınıflara SBS sınavından aldıkları puanların yüksekliğine göre, 5,9,10,11’inci sınıflar ise Pybs sınavına göre bursu kazanıp kazanmadıkları belirlenir. Pybs sınavları her yıl tekrarlanır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenir. Pybs için tercih ve yerleştirme takvimini takip etmeniz gerekmektedir.
PYBS’YE KİMLER GİREBİLİR?

Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı konuları içerisinde yer alan dersler öğrenciler için en merak edilen konulardan biri. Bu kapsamda PYBS için 5. 6. ve 7. sınıflar Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinden; 8. sınıflar Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler derslerinden; 9. 10. ve 11. sınıflar Türk Edebiyatı-Dil ve Anlatım-Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri (Fizik, Kimya ve Biyoloji) ve Sosyal Bilimler derslerinden sorumlu olacak.

5, 6, 7’inci sınıfta okuyan öğrenciler: Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler

Hazırlık sınıfında okuyan öğrenciler: Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler(T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi)

9, 10, 11’inci sınıfta okuyan öğrenciler: Türk Edebiyatı-Dil ve Anlatım-Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri (Fizik, Kimya ve Biyoloji), Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) konulardan sınava girecekler.

Bursluluk Başlangıcı

Bursluluğu hakkını kazanan öğrencilerin bursluluk işlemleri okul müdürlüğü tarafından ilgili burs döneminde e-Burs Modülü üzerinden gerçekleştirilecektir.

Bursluluğun Devamı/Sona Ermesi

Bursluluğun devamı veya sona ermesine ilişkin iş ve işlemler “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği’nin 18. Maddesine göre yapılacaktır.
SINAV İTİRAZLARI

a. Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının Bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) takvim günü içerisinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak veya yazılı olarak ÖDSGM’ye yapılabilecektir.

b. Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir.

c. 6/1/1982 tarihli ve 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

ç. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

d. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

e. İtirazların incelenmesi için öğrenci velisi tarafından MEB Döner Sermaye İşletmesi’nin T.C. Ziraat Bankası Başkent/ANKARA Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat /ANKARA şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” hesabına 20 TL (yirmi TL KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir. Ücret yatırıp itiraz başvurusu ile birlikte banka dekontu/ATM işlem fişi göndermeyen adayların başvuruları dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

f. İtirazların cevaplanmasındaki süre için ÖDSGM’ye gelen evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.

g. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM işlem fişi eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

İlginizi Çekebilir

Yanmış tencere tava temizliği

Mutfakta yanan tencere ve tavalar nasıl temizlenmeli, yanmış tava ve tencere temizliği için gerekli malzemeler. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting