Ana Sayfa / Gündem / Recep Ayı 2 Şubat Çarşamba

Recep Ayı 2 Şubat Çarşamba

Mübarek 3 aylar 2022 ne zaman başlıyor sorusunun yanıtı. 2 Şubat Çarşamba Recep Ayı’nın ilk günü.recep Allah’ın ayıdır bu ayda bol bol oruç tutup İhlas suresini okumak gerekiyor. 3 ayların başlangıcı olar recep Ayı’nın 1’i bu yıl 2 şubat çarşamba gününe denk geliyor. Müslüman alemi üç aylar orucunun ne zaman tutulacağını merak ediyor. 2022 yılında üç aylar şubat ayında başlıyor. Yılın ilk kandili olan Regaip Kandili Recep ayı içerisinde idrak edilecek. Recep ve şaban aylarının ardından on bir ayın sultanı ramazan ayı başlayacak. Peki, üç aylar orucu ne zaman başlıyor?

2022 üç aylar 2 şubat çarşamba günü başlıyor. mübarek Rcep Ayı’nın özellikle ilk 3 günün oruçlu geçirmek ve bu ay içinde bol bol İhlas-ı Şerif okumak çok faziletlidir. Mübarek Ramazan Ayı öncesi Recep ve Şaban aylarını idrak edeceğiz tüm Müslümanlar olarak. Müslümanlar her yıl mübarek üç aylar da bolca ibadet ediyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvime göre mübarek ayların idrak edileceği tarihler de belli oldu. Peki, üç aylar ne zaman başlıyor? Üç aylar orucu ne zaman başlıyor?

ÜÇ AYLAR ORUCU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Üç aylar 2022 yılında 2 Şubat Çarşamba günü başlayacak. Recep ve şaban aylarının ardından ramazan ayı idrak edilecek.

Halk arasında üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları mübarek aylardır. Nitekim Hz. Peygamber, Recep ayı girdiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” diye dua etmiştir (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 259). Ramazan ayında oruç tutmak farzdır (Bakara, 2/184-185). Recep ve Şaban aylarında ise; Hz. Peygamberin (s.a.s.) diğer aylara oranla daha fazla nafile oruç tuttuğu, ancak Ramazan’ın dışında hiçbir ayın tamamını oruçlu geçirmediği hadis kaynaklarında yer almaktadır (Buhârî, Savm, 52-53; Müslim, Sıyâm, 173-79).
Bu itibarla, Recep ve Şaban aylarının aralıksız olarak oruçlu geçirilmesinin dinî bir dayanağı yoktur. Kişi, sağlığı müsait olup güç yetirdiği takdirde bu aylarda dilediği kadar nafile oruç tutabilir.

İlginizi Çekebilir

Özgür Özel’den çiftçiye azar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çiftçiyi azarladı. bir zamanlar Erdoğan’ın çiftçiye ananı da al git …

Sınırsız Hosting