Ana Sayfa / Kime Ait / Rex Tillerson kim, neci (Trump’ın Dışişleri Bakanı)

Rex Tillerson kim, neci (Trump’ın Dışişleri Bakanı)

Amerika yeni Dışişleri Bakanı Rex Tillerson neci. nereli, yaşı ve aslında kim sorusu. Donald Trump Dışişleri bakanı olarak Rex Tillerson’u seçti. Rex Tillerson Yahudi mi kökeni ne ve ABD’De daha önce ne iş yapıyordu, görevi ne? Exxon Mobil şirketinin eski CEO’su Rex Tillerson’ın dışişleri bakanı olarak atanması kararı ABD senatosunda onaylandı.

Trump’ın ABD Dışişleri Bakanı olarak seçtiği Rex Tillerson bilgileri. kaç doğumlu, nereli ve neci bilgileri. Yeni ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Barzani ile yaptığı petrol anlaşmasıyla gündeme gelmişti. tillerson Putin’e yakınlığı ile de tanınıyor. ABD Senatosu, Başkan Donald Trump’ın Dışişleri Bakanı olarak atadığı Exxon Mobil eski CEO’su Rex Tillerson’ın bu göreve getirilmesini onayladı. Tillerson, Senato’dan 43’e karşı 56 oy olarak ABD’nin yeni Dışişleri Bakanı oldu.Tillerson, Rusya Devlet Başkanı Putin’e yakın bir isim olarak biliniyor. ExxonMobil, Bağdat’a rağmen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile yaptığı petrol anlaşmasıyla da gündeme gelmişti.Rex Tillerson adı son birkaç gündür dışişleri bakanlığı için öne çıkarken özellikle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakınlığı nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu. ExxonMobil’in şefi olarak Rusya ile milyarlarca dolarlık iş yapan Rex Tillerson, Moskova’ya uluslararası yaptırıma karşı çıkmış, 2013 yılında Putin tarafından ‘Dostluk Nişanı’yla onurlandırılmıştı.

REX TILLERSON EXXON MOBİL CEO’SU ESKİ

Tillerson’ın dışişleri bakanlığına seçilmesi tam da Rusya’nın ABD başkanlık seçimlerine Donald Trump lehine siber müdahalede bulunduğu iddialarının konuşulduğu bir döneme denk geldi.Rex Tillerson, 2011 yılında Bağdat yönetimini kızdırma pahasına Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile ülkenin kuzeyinde üçü tartışmalı altı petrol sahasında anlaşma yapmıştı. Exxon Mobil’in 2013’te Türkiye ile Kuzey Irak petrolleri için yaptığı anlaşma da tartışma yaratmıştı.Rex Tillerson’a çevreciler şüpheyle yaklaşıyor. 2010 yılında Tillerson, sera gazlarının küresel ısınma üzerinde etkisi olduğunu kabul etmiş, ancak bu etkinin çapının bilinmediğini savunmuştu. ‘350.org’ isimli çevre örgütü, “Trump’ın dünyanın en büyük petrol şirketinin başındaki kişiyi uluslararası iklim politikalarının başına getirmesine izin veremeyiz. Tillerson, Putin’in dostu olabilir, ancak gezegenimizin dostu değil” diye açıklama yapmıştı. 150 milyon dolarlık ExxonMobil hissesi bulunan Tillerson’ın ABD Dışişleri Bakanı olması halinde çıkar çatışması yaşayabileceği iddiaları da var. Bir diğer eleştiri konusu ise insan hakları ihlallerine rağmen otokrat ve diktatör diye tanımlanan devlet adamlarıyla iş yapıyor olması.

DÜNYA DEVİ

Washington Post gazetesinin hazırladığı bilgi notuna göre ExxonMobil şirketi bir devlet olsaydı 2015 yılındaki 268.88 milyar dolarlık geliriyle dünyanın en büyük 41’nci ekonomisi olurdu. Aynı listede Türkiye ekonomik büyüklüğüyle 18’inci sırada yer aldı.

İlginizi Çekebilir

Servet Yardımcı neci, nereli ve kim?

Servet Yardımcı aslen nereli, yaşı, eğitimi ve kimdir bilgileri. TFF Başkan adayları kimler, hangi isimler …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting