Ana Sayfa / Kime Ait / Rus Alfa birimleri Kiev’de

Rus Alfa birimleri Kiev’de

Putin’in seçkin timleri olan Alfa birimleri Kiev içine sızdı. Alfa Birimleri Rus ordusunun en yetenekli savaşçılarından oluşuyor. 

Alfa birimleri Kiev içlerine sızdı. Putin’in suikast timleri Ukrayna’da. Avrupa’dan savunma yetkilileri, Rusların Ukrayna’nın merkezi Kiev’e Rus özel kuvvetleri içerisinden “Zaslon” birimiyle birlikte “Spetsnaz” askerlerini yerleştirdiğini iddia etti.

Bu askerlerin, Rus İstihbaratının gizli görevleri için kullanılan ve “aşırı koşullarda” teröre karşı savaşta uzmanlaşmış, aynı zamanda Rusya sınırlarından uzakta da faaliyet gösteren “alfa birimi” olarak tanımlanan bir birimi oluşturduğu öne sürüldü.

Kiev’e yerleştirilen ve Ukrayna Devlet Başkanı Vlodomir Zelenskiy’i de hedef aldığı öne sürülen Rus askerlerin, yüksek komuta tarafından özenle seçilen Rus Ordusunun en iyi savaşçılarından bazıları olduğu belirtildi.

Bu özel birimlerin, savaştaki amaçlarının, düşman topraklarının kalbine nüfuz etmek, askeri, savunma ve siyasi kademelere zarar vermek için sivil nüfusa asimile etmek ve ülkedeki stratejik tesisleri ortadan kaldırmak olduğu öne sürüldü.

Son birkaç yılda, bu “alfa birimi” faaliyeti, Suriye’de Devlet Başkanı Esad, Hizbullah ve Rus ordusunun ana meydan okuması olan isyancıların ve terör örgütlerinin liderlerine karşı kullanılmasıyla açığa çıktı. Rus askerler, bu örgütlerin başkanlarını hedef almada da başarılar gösterdiler.

Russian soldiers march in Almaty, Kazakhstan, January 13, 2022 (photo credit: REUTERS/PAVEL MIKHEYEV)

SİVİL KIYAFETLERLE GEZİYORLAR

Avrupalı ​​savunma uzmanlarına göre, Spetsnaz askerlerinin son birkaç gündür sokaklarda sivil kıyafetlerle devriye gezdiklerine dair kanıtlar da oldukça fazla. Ukrayna halkı tarafından belgelenen bir vakada, Spetsnaz güçlerinin sivil bir SUV kullandığı ortaya çıkarken, durumun fark edilmesiyle insanlar çevrelerini sardığında sürücü insanlara çarparak olay yerinden kaçtı.

Uzmanlardan biri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna’daki üst düzey siyasi ve askeri kademeleri ortadan kaldırmaya yönelik aralıksız çabalarının önemli olduğunu vurgularken, zaman geçtikçe ve siviller silahlanmaya devam ettikçe sokaklarda daha fazla kaos yaratılacağından korkuyor.

İlginizi Çekebilir

Fenerbahçe lige havlu attı

Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansı kalmadı. Konyaspor-Fenerbahçe maçı 0-0 bitti ve Galatasaray’la arasındaki puan farkı 6’ya çıktı. …

Sınırsız Hosting