Ana Sayfa / İlginç / Rusya düşman ülkelerini açıkladı

Rusya düşman ülkelerini açıkladı

Putin, hangi ülkeleri dost ve hangi ülkeleri düşman olarak görüyor sorusu yanıtını buldu. İşte Rusya’nın dost olarak görmediği ülkeler sıralaması. Rusya, Türkiye’yi dost ülkeler kategorisinde yer verdi. Rusya’nın “dost olmayan ülkeler listesinde ABD ve Avrupa Birliği’ne üye tüm ülkeler yer aldı. Denizaşırı bazı ülkelerin de listede yer alması dikkat çekti.

Rusya’nın dost olarak görmediği ülkelerin listesi. Türkiye, Rusya’nın düşman ülkeler sıralamasında yer almadı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığını tanımasının ardından başlattığı askeri harekatta işgalin 12’inci gününe girildi.

Ukrayna’nın işgali ile birlikte Rusya’ya yaptırımlar art arda geldi.

Rusya, “dost olmayan ülkeler” adı altında bir liste yayınladı. Listede ABD ve AB ülkeleri dışında birçok ülke yer aldı.

Listede ABD ve Fransa hariç Avrupa Birliği’ne üye tüm ülkelerle birlikte Anguilla, Britanya Virjin Adaları, Cebelitarık, İzlanda, Kanada, Lihtenştayn, Mikronezya, Monako, Yeni Zelanda, Norveç, Güney Kore Avustralya, Arnavutluk, Andorra, Birleşik Krallık (İngiltere), San Marino , Kuzey Makedonya, Singapur, Tayvan, Ukrayna, Karadağ, İsviçre ve Japonya yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameyle, Rus şirketlerine “dost olmayan” ülkelerdeki şirketlere borçlarını ruble cinsinden ödemelerine izin verilmişti.

Kararnameye göre, “dost olmayan” ülkelerin belirlenmesi için de hükümete iki gün süre tanınmıştı.

İlginizi Çekebilir

Kedi çiçeği gerçek mi?

Kedi çiçeği var mı, kedi çiçeği nerede yetişiyor soruları. çiçekler ve ilginç  bitkiler. kedi Çiçeği …

Sınırsız Hosting