Ana Sayfa / Gündem / Rusya-Ukrayna 2 günlük ateşkes

Rusya-Ukrayna 2 günlük ateşkes

Putin, 6-7 Ocak 2023 için ateşkes ilan etti. Ruslar ve Ortodokslar Noel kutlaması için savaşa ara veriyor. Kremlin, Rusya’nın Ukrayna’da 6-7 Ocak tarihleri arasında ateşkes ilan edeceğini duyurdu. Ateşkes kararı öncesi Rus Ortodoks Kilisesi’nin Başpiskoposu Patrik Kirill, hem Rusya hem de Ukrayna güçlerini Noel öncesinde ve sırasında çatışmaları durdurmaya çağırmıştı.

Rusya-Ukrayna savaşına 2 gün ateşkes geldi. 6-7 Ocak Hristiyan Ortodoksların Noel kutlamaları için Putin 2 günlük ateşkes ilan etti. 24 Şubat’tan bu yana Ukrayna’yı işgal eden Rusya 6-7 Ocak tarihleri arasında ateşkes ilan edeceğini açıkladı. Rus Ortodoks Kilisesi’nin Başpiskoposu Patrik Kirill, hem Rusya hem de Ukrayna güçlerini Noel öncesinde ve sırasında çatışmaları durdurmaya çağırmıştı.

Noel’i 7 Ocak’ta kutlayan Hristiyanlığın Ortodoks mezhebine mensup Rusya ve Ukrayna’nın liderlerine seslenen Başpiskopos Kirill, “çekişme içinde olan tüm taraflara 6 Ocak saat 12.00’den 7 Ocak saat 24.00’e kadar Noel ateşkesi ilan etme” çağrısında bulunmuştu.

İlginizi Çekebilir

İstihdam fuarı Kayseri’de

İşsizler için iş bulma fuarı Kayseri’de düzenlendi. Kayseri İstihdam fuarı ilgi çekti. Kayseri Valiliğinin öncülüğünde …

Sınırsız Hosting