Ana Sayfa / Manşet / Sabiha Gökçen’de uçuşlar durdu

Sabiha Gökçen’de uçuşlar durdu

Sabiha Gökçen’de tüm uçak seferleri durdu kalkış ve varış yok. Pegasus uçağının kazası sonrası Sabiha Gökçen Havalimanı uçak seferleri iptal oldu gelen uçaklar İstanbul Havalimanı’na yönlendiriliyor. THY de uçak kazası sonrası açıklama yaptı. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir uçağın pisten çıkmasının ardından iniş için izin bekleyen havadaki uçaklar İstanbul Havalimanı’na yönlendiriliyor.

Pegasus uçağı kaza kırıma uğradı Sabiha Gökçen Hava alanında seferler askıya alındı. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda İzmir-İstanbul seferini yapan 171 yolcu 6 mürettebatlı yolcu uçağı, iniş yaptıktan sonra pistten çıkarak toprak zemine kaydı.

Uçağın parçalandığı kazada ufak çaplı yangın da meydana geldi. Yolcular uçaktan tahliye edilirken, olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı kazanın ardından 2 saat hava trafiğine kapatıldı.

Uçak kazası sonrası İstanbul’da oluşan hava trafiği (Kaynak: Flightradar24)

Sabiha Gökçen’deki uçak kazasının ardından iniş için izin bekleyen uçakların, İstanbul Havalimanı’na yönlendirildiği belirtildi.

THY’DEN AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları (THY), yaşanan kaza nedeniyle bugünkü Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı tüm seferlerini iptal etti.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda özel hava yolu şirketine ait bir uçağın pistten çıkması nedeniyle ilgili meydanda uçuş operasyonlarının havacılık otoritesi tarafından ikinci bir bildirime kadar durdurulduğu anımsatıldı.

Açıklamada, “5 Şubat tarihli Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı tüm seferlerimiz iptal edilmiştir. Misafirlerimiz uçuşları ile ilgili durumu web sitemiz ya da çağrı merkezimiz aracılığıyla öğrenebilirler. Yaşanan olay nedeniyle derin üzüntü duyuyor; uçakta bulunan yolculara, uçuş ekibine ve Türk sivil havacılığına birlikte katkı sağladığımız hava yolu şirketine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Kamuoyunun bilgisine sunarız.” ifadeleri kullanıldı.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün de uçuş trafiğinin durdurulması nedeniyle 5 Şubat’taki Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı tüm seferlerin iptal edildiğini vurgulayarak, “Misafirlerimiz uçuşları ile ilgili durumu web sitemiz ya da çağrı merkezimiz aracılığıyla öğrenebilirler.” bilgisini verdi.

PEGASUS’TAN AÇIKLAMA

Pegasus Hava Yolları, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda pistten çıkan uçak nedeniyle can kaybı bulunmadığını, yaralı yolcuların hastanelere sevk edildiğini bildirdi.

Pegasus Hava Yolları’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, “İzmir Adnan Menderes-Sabiha Gökçen seferini yapan PC2193 sefer sayılı TC-IZK kuyruk tescilli uçağımız, bugün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmıştır. An itibarıyla, can kaybı bulunmuyor, yaralı yolcularımız hastanelere sevk ediliyor. Gelişmelerle ilgili bilgi verilmeye devam edilecektir.” ifadelerine yer verildi.

İlginizi Çekebilir

İstihdam fuarı Kayseri’de

İşsizler için iş bulma fuarı Kayseri’de düzenlendi. Kayseri İstihdam fuarı ilgi çekti. Kayseri Valiliğinin öncülüğünde …

Sınırsız Hosting