Ana Sayfa / İlginç / Sera etkisi neye denir?

Sera etkisi neye denir?

Hep duyarız sera etkisi diye. Dünyanın sera etkisi altında olduğu söylenir ancak ne olduğunu tam anlamayız. nedir bu sera etkisi, ne işe yarar ve sera etkisi faydaları ve zararları nelerdir diye.

Dünya neden sera etkisi altına girer ve nedir bu sera etkisi diye bir soru gelebilir. Kısaca anlatacak olursak sera etkisi denen olay doğa olayıdır. nehirler ve okyanuslar neden hiç buz tutmaz bu sorunun yanıtı da sera etkisinde gizli.Sera etkisi nedir kısaca bahsedecek olursak, yerküre denilen dünyamızda biriken gazların artması sonucu ısının da giderek artması durumudur. Normal şartlarda dünyamız, güneşten direkt olarak aldığı güneş ışınlarının haricinde, tam tersi dünyadan yansımakta olan güneş ışınları sayesinde ısınabilmektedir.

SERA ETKİSİ ZARARLARI

Dünyada sera etkisini en fazla hissedildiği yerler. Bahsi geçen bu yansımalar metan gazı, karbondioksit ve su buharı tarafından atmosferimizde yer alan gazlar tarafından tutulabilmekte, bu tutulum da dünyayı git gide ısıtmaktadır. Tüm bu anlatılanların özünde ışınların bahsi geçen gazlar tarafından tutulması sera etkisinin ta kendisidir. Yani sera etkisi nasıl oluşur denildiğinde karşımıza sadece bu cevap çıkmaktadır.Sera etkisine neden olan gazlar atmosfer içerisinde birikmeye devam ettikçe, dünyada ısınma git gide artmakta bu da belli başlı yaşamsal unsurları tehlike altına sokmaktadır. Bu gazların içerisinde en fazla yansıyan ışıkları tutma özelliğine sahip olan gaz ise karbondioksit gazıdır.

İşte tam da bu noktada sera etkisi ve küresel ısınmadan, küresel ısınma sera etkisi nedir başlığından veya atmosferin sera etkisi nedir gibi konu başlıklarından da sıklıkla bahsedilmesi mümkün hale gelmiştir. Ne olursa olsun sera etkisinin yaratmakta olduğu tüm yararlar ve zararlar tüm insanlığı ilgilendirmektedir.Sera etkisi faydaları

Normal şartlarda bu durum için çok fazla yarar sayılamamakta, hatta sadece tek bir durum için fayda sağladığı söylenilebilmektedir. Çünkü bu durumun bir tek faydası olsa da bunun yanında çok da fazla zararının olduğu bilinmektedir. Sera etkisinin dünya üzerindeki tek faydası, dünyada yaşamın süregelmesini sağlayan etmenlerden biri olan sıcaklığın korunmasını ve dengede kalmasını sağlamaktır. Bu etki nehirlerin ve okyanusların da donma durumuna engel teşkil etmektedir.

İlginizi Çekebilir

ÖGG 2024 sınav sonuçları

Özel Güvenlik sınav sonuçları 2024. EGM 2024 ÖGG sınav sonuçları. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting