Ana Sayfa / Kime Ait / Setur kime ait, yeri nerede

Setur kime ait, yeri nerede

Setur ne zaman ve kim tarafından kuruldu. Türkiye’deki büyük turizm acentaları ve sahipleri bilgileri. Setur, Koç Holding bünyesindeki bir turizm şirketidir. habermuduru.com olarak Setur’un kime ait olduğunu kuruluş hikayesini ve sahiplerini sizler için derledik.

Setur ülkemizin en büyük turizm acentalarından biri. Türkiye turizm acentaları bakıkından Avrupa ile yarışır durumdadır. Koç holding’in yatırımları arasında bulunan Setur’un kurulduğu tarihlerde turizm bilinci daha bu denli gelişmemiş ve insan popülasyonu bu durumda değildi. Türkiye’nin güvenilir seyahat acentelerinden Setur; 1965 yılında Koç Holding tarafından kurulmuştur. Evet, bilmeyininiz varsa artık haberiniz olsun: Setur bir Koç Holding kuruluşudur.

SETUR 1965’TE KURULDU ÖNCÜ OLDU

Setur adı üzerinde bir tur şirketi olarak kuruldu. Yazının başında da bahsettiğimiz gibi 1965 yılında gümrükten muaf mağaza kararı neticesinde kurulmuş olan şirket; ilerleyen yıllar boyunca kesinlikle faaliyetlerini bu küçük çapta bırakmamış ve turizm sektöründe istikrarlı bir büyüme kat etmiştir.
Setur’un gerçek anlamda bir seyahat acentesi olması ise 1970’li yıllarda gerçekleşmiştir. Diners Fugazy Travel adlı bir seyahat acentesinin Türkiye temsilciliğini almış ve “Setur World Travel” ismiyle çalışmalarına devam etmiştir. Bu franchising işlemi; Setur’un turizm sektörüne sağlam bir giriş yapması ve temellerini oturtması açısından son derece önemlidir. Bir süreliğine bu isimle sektörüe adapte olan şirketin ismi 1980’li yıllara gelinirken de “Setur Seyahat Acentesi” olarak Türkçeleştirilmiş ve Türkiye’de turizm ve seyahat işinin öncülerinden biri olmaya başlamıştır.

Aradan geçen 20 yıl boyunca Setur; sayısız yatırımlar, satın almalar, yeni iş imkanları ile turizm ve türevi birçok sektörde faaliyet alanını genişleterek Türkiye’deki en önemli şirketler zincirinden biri olmuştur. Bu statüye sahipken aynı zamanda Koç Holding‘in bünyesinde olması ise Koç’un iş hacminin boyutları hakkında az çok tahmin yürütme imkanı doğurmaktadır.

Setur’un sahibi kim?

1500’ü aşkın çalışanı ile 200 farklı acente hizmeti veren Setur; seyahat acenteliğinin yanı sıra Duty Free ve Setur Marine gibi pek çok farklı yatırıma da sahiptir.

Ayrıca 1990 yılında kurulan Setair; Koç Holding’in özel havacılık faaliyetlerini yürütmektedir ve 2001 yılında bookinturkey.com’un satın alınmasından beri Setur’un e-ticaret kolu da mevcuttur.

Dolayısıyla Setur Turizm’in sahibi halen Koç Holding‘tir.

İlginizi Çekebilir

Gülnihal Karadereli bıçalı saldırıya uğradı

Gülnihal Karadereli çalıştığı Marmaray’da bıçaklı saldırıda yaralandı. İstanbul’da Marmaray İstasyonu’nda güvenlik görevlisi olarak çalışan Gülnihal …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting