Ana Sayfa / Kime Ait / Sinan Tuzcu nereli, yaşı ve eğitimi
SİNAN TUZCU NERELİ YAŞI

Sinan Tuzcu nereli, yaşı ve eğitimi

Oyuncu Sinan Tuzcu memleketi. kaç doğumlu ve oynadığı film ve diziler. Sinan Tuzcu asıl mesleği ve okuduğu okullar bilgisi. Arka Sokaklar’daki Oktay Ocak rolünü oynayan oyuncu Sinan Tuzcu.Arka Sokaklar dizisi kadrosunu Sinan Tuzcu ile güçlendirdi. Ünlü oyuncu, dizideki rolü ile hapisteki Rıza Baba’nın sağ kolu olacak.

Arka Sokaklar dizisinde Oktay Ocak karakterine can veren ünlü oyuncu Sinna Tuzcu’nun öz geçmişi merak ediliyor. Gelin öncelikle Arka Sokaklar dizisinde Sinan Tuzcu’nun rolüne bir bakalım. Ihlamurlar Altında, Aşk ve Ceza, Adanalı gibi dizilerle tanınan Sinan Tuzcu, Arka Sokaklar dizisinde Oktay Ocak karakterini canlandırıyor. Tehlikeli bir mahkum olan Oktay, hapisteki Rıza Baba ile (Zafer Ergin) yakınlaşacak.

OYUNCU SİNAN TUZCU ASLEN NERELİ, KAÇ DOĞUMLU VE MEDENİ DURUMU

Oyuncu Sinna Tuzcu’yu sinema severler ve dizi izleyicileri aslında yakından tanıyor. Başarılı bir karakter oyuncusu olan Sinan Tuzcu’nun Arka Sokaklar’da da üstün bir performans göstereceği biliniyor. Sinan Tuzcu 1977 yılı Gaziantep doğumlu, Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği ön lisans eğitiminden sonra 2003 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarından mezun olmuştur.

SİNAN TUZCU NE MEZUNU ASIL İŞİ NE?

Konservatuar öncesi Ankara Devlet Tiyatrosu’nda yardımcı oyuncu olarak ilk profesyonel deneyimini yaşadı. Bilkent drama stüdyosu ile yurt dışında ve yurt içinde çeşitli oyunlar oynadı. 1998 yılında Ankara Sanat Atölyesi’ni kurdu. Beş sene profesyonel olarak orada çalıştı.

2003 yılında konservatuardan mezun olduktan sonra bir seneye yakın Londra’da yaşadı. Orada Arcola Theatre bünyesinde çeşitli çalışmalar katılıp, bazı oyunlarda sahne amirliği yaptı.

Türkiye’ye dönüşünün ardından Anadolu oyuncularıyla bir sene konuk oyuncu olarak çalıştı. 2005 yılında geniş oyuncu kadrosuyla birlikte “Ayşe Opereti”nde yer aldı.

Sinema
2009 Orada / Yön: Hakkı Kurtuluş, Melik Saraçoğlu
2008 Mevlana / Yön: Kürşat Kızbaz
2006 Mavi Gözlü Dev / Yön: Biket İlhan
2005 The Net 2.0 / Yön: Charles Winkler
2003 İnşaat / Yön: Ömer Vargı

TV
2010 Veda / Zülfü Livaneli
2009 Nefes / Yön: Ümmü Burhan / ATV
2008 Yol Arkadaşım / TV Dizisi / Yön: Irmak Çığ / Kanal D
2007 Ugarit / Yön: Terry Cuningham
2007 Kabuslar Evi – Seni Beklerken / Yön:Cevdet Mercan
2005 – 2006 Ihlamurlar Altında / TV Dizisi / Yön: Aydın Bulut / Kanal D
2002 Savunma / TV Dizisi / Yön: Yücel Uçanoğlu / ATV

Tiyatro
2005 Ayşe Opereti / MKM
2003 Haldun Taner Kabere / Mimar Sinan Oyuncuları
2002 Release The Beat / Arcola Theatre
2002 İstanbul 90 Derece / Eminönü Halk Eğitim Merkezi
2002 Kırık Testi / Mimar Sinan Oyuncuları
2001 Sevdalı Bulut / İstanbul Gölge Oyuncuları

Ayrıca; 2002 Headstones – Arcola Theatre, 2002 Americans – Arcola Theatre’da sahne amirliği ve 2002 Kısmet – Arcola Theatre, 2002 Op’la Zo’nun Dramı – Krek Tiyatro Topluluğu, 2000 Kaos- Stüdyo Drama’da ışık düzenlemeleri yapmıştır.

Senaryo
2008 Sürmanşet / Tiyatro

Reklam Kampanyası
2008 Bosch / TV Reklamı Filmi

 

İlginizi Çekebilir

Gülnihal Karadereli bıçalı saldırıya uğradı

Gülnihal Karadereli çalıştığı Marmaray’da bıçaklı saldırıda yaralandı. İstanbul’da Marmaray İstasyonu’nda güvenlik görevlisi olarak çalışan Gülnihal …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting