Ana Sayfa / Kadınca / Stat ve salonlara alınması yasak maddeler

Stat ve salonlara alınması yasak maddeler

Ankara’da maçlara alınması yasak olan maddelerin listesi açıklandı. çakmak, bozuk para ve şemsiye gibi onlarca ürünle maçlara girmek yasaklandı. Ankara Valiliği, stat ve spor salonlarında yapılacak müsabakalara sokulması yasaklanan maddeleri açıkladı.

Maçlara gideceklere önemli uyarı artık bu maddeleri stat ve spor salonlarına sokmak yasaklandı Ankara’da. Kalemle bile artık maçlara girilemeyecek. İşte Ankara’da maçlara sokulması yasaklanan ürünler ve maddeler. Ankara Valililiği, İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantılarında selfie çubuğu, üzerine yazı yazılabilen kağıt, kalem, powerbank, şemsiye, parfüm ve deodorant şişeleri, cam-plastik-metal içecek kutuları, lazer pointer gibi cihazların, ses çıkaran araçların, tahta ve demir sopalı bayrak ve flamaların kapalı spor salonlarına alınmaması, bahse konu malzemelerden davul hariç olmak üzere stadyumlara da alınmamasına karar verildiğini açıkladı.
Valilikten, Ankara’da oynanan müsabakalarla ilgili olarak, 09.08.2017 ve 25.08.2017 tarihli İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantıları sonucunda alınan kararlar şöyle açıklandı:

MAÇLARA GİDERKEN ALINMAMASI GEREKENLER
“Risk düzeyi yüksek müsabakalarda seyirci aramalarının genel kolluk kuvveti tarafından, diğer müsabakalarda genel kolluk gözetiminde özel güvenlik tarafından yapılması, 6222 Sayılı Kanun’un 13. maddesinde belirtilen esasen yasak olmamakla birlikte selfie çubuğu, üzerine yazı yazılabilen kağıt, kalem, powerbank, şemsiye, parfüm ve deodorant şişeleri, cam-plastik-metal içecek kutuları, lazer pointer gibi cihazların, ses çıkaran araçların (vuvuzela, megafon, davul, düdük vb.) tahta ve demir sopalı bayrak ve flamaların kapalı spor salonlarına alınmaması, bahse konu malzemelerden davul hariç olmak üzere stadyumlara da alınmaması, Terör eylemleri göz önünde bulundurularak, stadyum içerisine park edecek araçların belirlenmesine yönelik steril alan uygulamasına bu sezonda da devam edilmesi, Ruhsatlı dahi olsa ateşli silahların alınmaması ve bununla ilgili emanet dolaplarının kulüpler tarafından temin edilmesi, Stadyumlara ve spor salonlarına girişlerde sırt çantası, el çantası, valiz, poşet vb. malzemelerin alınmaması, Tüm spor müsabakalarında stadyum ve spor alanlarına siyasi, ideolojik, ırkçı ve dini içerikli pankart ve döviz alınmaması, Alkollü olduğu tespit edilen (0.50 promil üzerinde) seyircilerin stada alınmaması, Uyuşturucu madde kullandığı tespit edilen seyircilerin stada alınmamasına karar verilmiştir.”
Spor müsabakalarını izlemek üzere spor salonları ile statlara gelecek sporseverlerin alınan bu kararlara riayet etmelerinin, müsabakaların sporun ruhuna uygun bir şekilde oynanmasına katkıda bulunacağının değerlendirildiği vurgulandı.

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet yoğun bakımda mı?

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi yoğun bakımda. korona aşısı övücüsü Cübbeli Ahmet’in aşı kaynaklı kalp …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting