Ana Sayfa / Genel / Taksim’e yapılacak caminin şekli
TAKSİM'E YAPILACAK CAMİ'NİN ŞEKLİ BÖYLE OLACAK

Taksim’e yapılacak caminin şekli

Taksim Camii maketi ve şekli belli oldu. Taksim’e yapılacak caminin mimari özellikleri ve teknik özellikleri. Taksim’de yapılacak yeni camiinin yeri ve düşünülen ismi. İstanbul Taksim yeni cami projesi ve caminin görüntüsü. İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Taksim’e cami projesine onay verdiği öğrenildi.

TAKSİM’E YAPILACAK CAMİ’NİN ŞEKLİ BÖYLE OLACAK

Taksim’e cami projesi hayata geçiyor. Yeni Taksim’e yapılacak caminin şekli, özellikleri ve yapılacağı tarih. Taksim cami temelinin atılacağı tarih belli olacak. İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Taksim’e cami projesine onay verdiği öğrenildi.

TAKSİM’E YAPILACAK CAMİNİN YERİ VE ŞU ANKİ TAKSİM MEYDANI’NIN HAVADAN GÖRÜNTÜSÜ

TAKSİM’E CAMİ PROJESİ 2013 YILINDA İPTAL EDİLMİŞTİ
Yeni yapılması düşünülen caminin mimari özellikleri de bir hayli ilginç. taksim modern ve geleneksel mimarinin bir eserine ev sahipliği yapacak. Taksim Cami ve Galatasaray Katlı Otoparkı’nın da içinde olduğu projelerin dayanağı olan 1/1000 ölçekli “Beyoğlu Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama Planı” ile 1/5000 ölçekli “Beyoğlu Nazım İmar Planı”, İstanbul 10. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti.

Taksim’e yapılacak cami ili ilgili düşüncelerinizi sitemize yorum olarak yazın yayınlayalım. 

 

İlginizi Çekebilir

Torun Tower Denizbank’ın oldu

Denizbank, 11.6 milyar liraya Torun Tower ofis binasını satın oldı. Torun Tower 39 katlı ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting