Ana Sayfa / Kime Ait / Taşeron kadro başvuru 2 Ocak 2018
TAŞERON İŞÇİ KADRO SON

Taşeron kadro başvuru 2 Ocak 2018

Kadyo girmek için taşeron işçiler 2 Ocak’tan itibaren başvuru yapabilecek. taşeron işçiler son dakika haber ve gelişmeler Çalışma bakanlığından. Çalışma Bakanlığı taşerona kadro düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı. Kadro başvuruları 2 Ocak’ta başlayacak. Kıdem tazminatı ve izinlerde hak kaybı olmayacak.

Kamuda istihdam edilecek taşeron işçiler için başvuru 2 Oçak 2018 günü başlıyor. Taşeron işçiler 2 Ocak’tan itibaren kamuda istihdam için başvuru yapabilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı taşeronlara kadro düzenlemesiyle ilgili açıklama yaptı.

TAŞERON İŞÇİLERİN KIDEM VE ALACAKLARI BAKİ

Açıklamada “Alt işveren işçilerimizin kıdem tazminatına esas olan toplam hizmet süresi ile izin sürelerinin hesabında geçmiş kıdemler İş Kanunu çerçevesinde dikkate alınacaktır. İşçilerimizin bu hakları da korunmaktadır. 2 Ocak 2018 tarihinden itibaren 10 gün içinde, çalıştıkları alt işveren şirketlere değil, istihdam edilecekleri kurumlara başvuracaklardır” denildi.

Kadroya geçiş süreci 90 günde tamamlanacak. Bakanlık, geçiş sürecinde işçilerin herhangi bir feragat belgesi vermek zorunda olmadığını belirtti.

Açıklamada, “İşçilerimiz, kadroya geçişleri nedeniyle çalıştıkları idare ile sulh sözleşmesi yapacaklar. Bu sözleşme işçilerimiz açısından herhangi bir hak kaybına sebep olmayacaktır” denildi.

Hafta sonu yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile yüzbinlerce taşeron çalışana kadro imkanı getirilmişti.

İlginizi Çekebilir

Kafe ve restoran boykotu büyüyor

Restoran ve kafelere yönelik fahiş fiyat boyoktu giderek büyüyor. birçok kafe ve restoran büyük ciro …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting