Ana Sayfa / Genel / Tayfun Korkut Bayer Leverkusen’in başında

Tayfun Korkut Bayer Leverkusen’in başında

Tayfun Korktu aslen nereli, yaşı ve hangi kulüplerde top aynadı sorusu. Tayfon Korkut, Fenerbahçe forması da giymişti şimdi Bundesliga’nın en büyük kulüplerinden birinin teknik direktörü. Alman ekibi Bayer Leverkusen, Teknik Direktör Tayfun Korkut ile anlaşıldığını resmen açıkladı.

Tayfun Korkut’un kariyeri ve yeni görevi bilgileri. Alman’da Türk teknik direktör dönemi.Alman ekibi Bayer Leverkusen, Teknik Direktör Tayfun Korkut ile anlaşıldığını resmen açıkladı. Teknik Direktör Roger Schmidt ile yollarını ayıran Bayer Leverkusen, görevi Tayfun Korkut’a teslim etti.  Alman ekibi, cumartesi günü Borussia Dortmund’a deplasmanda 6-2 kaybedilen maç sonrası Roger Schmidt ile yolları ayırmıştı. Leverkusen’in teknik direktörlük görevi için 42 yaşındaki Tayfun Korkut ile anlaştığını resmen açıkladı.
Tayfun Korkut daha önce Almanya’da Hannover 96 ve Kaiserslautern’i çalıştırmıştı. Bayer Leverkusen, Korkut’un teknik direktörlük kariyerindeki üçüncü takım olacak.

TAYFUN KORKUT YAŞAMI VE BİLGİLERİ

Tayfun Korkut Türk futbolcu ve teknik direktörü. Futbola vedasından sonra antrenörlük yapmaya karar verdi ve ilk antrenörlük deneyimini Real Sociedad’da altyapısında antrenörü olarak görev alarak edindi. 2009 yılında Bundesliga ekiplerinden 1899 Hoffenheim’ın U-17 takımını çalıştırdı.[3] Daha sonra Almanya’nın Köln kentindeki Hennes Weisweiler Akademisi’nde 57. UEFA Pro Lisans Kursuna katıldı ve teknik direktörlük diploması kazandı.[4] 2011 yılından beri VfB Stuttgart U-19 takımını çalıştırmıştır. Korkut bir dönem millî takım yardımcı antrenörlüğünü yapmıştır. Tayfun Korkut 2013 yılının son günlerinde Hannover 96 ile anlaşarak Bundesliga’da görev alan ikinci Türk teknik direktör olma başarısını gösterdi.[5] [6] Korkut, 15.06.2016 tarihinde Almanya 2. Futbol Ligi takımlarından 1.FC Kaiserslautern internet sitesi üzerinden yapılan açıklama ile 2018 yılına kadar sözleşme imzalandığı duyuruldu.

İlginizi Çekebilir

Cuma okullar tatil mi 10 Mayıs

10 Mayıs Cuma okular tatil mi, öğretmenler derse neden girmeyecek. kullarda cuma günü ders yapılmayacak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting