Ana Sayfa / Yaşam / Tekvando Korece anlamı

Tekvando Korece anlamı

Tekvandonun Korecedeki anlamı nedir? Tekvando ne demek, anmalı ve Tekvando hangi ülkenin bir savaş sanatı?

a- tekme ve yumruk sanatı

b- enerjiyle uyum sanatı

c- hayat kurtarma sanatı

d- çekirgenin göç yolu

doğru yanıt: a

Tekvando (ya da Taekwon-Do) çıplak el ve ayakla yapılan, bir uzakdoğu savunma sanatı ve sporudur. Kore’de doğmuştur. Tekvando kelimesi, Korece Tae, Kwon ve Do kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur. Tae, “tekme” veya “ayakla yapılan vuruş”; kwon, “yumruk” veya “elle yapılan vuruş”; do, “iyilik,doğruluk,fazilete giden yol” anlamına gelmektedir. Tekvando’nun kelime anlamı; “el ve ayak yolu”dur.

Tekvando’da, tecrübe ve ustalığı belirtmek üzere diğer pekçok uzakdoğu kökenli savaş sanatında olduğu gibi elbisenin üzerine bağlanan kuşaklar kullanılır. Bu kuşaklar sırayla, beyaz, sarı, yeşil, mavi, kırmızı, siyah renklerdedir.

Derecelendirmeyi kolaylaştırmak için, her iki kuşağın arasında bir de ara kuşak bulunur ve bu kuşak, öncesindeki ve sonrasındaki kuşakların rengiyle anılır; sarı-yeşil kuşak, kırmızı-siyah kuşak gibi.

4 ayda 1 kuşak sınavı yapılır, başarılı olanlar bir üst kuşağa geçerler. Başarıya göre ara kuşakları atlayarak yükselmek de mümkündür.

Dünyanın en çok seyredilen ve kazandıran yarışma programı atvekranlarında devam ediyor!

Yarışmada toplam 12 soru yer alıyor. Bu on iki soruyu yanıtlamak için size 4 joker hakkı sunuluyor. Ayrıca 2 barajınız var. Baraj sorularını doğru yanıtladığınızda o ana kadar kazandığınız ödül her halukarda sizin oluyor.

12. soruyu da doğru yanıtlarsanız kazanacağınız ödül tam 1 Milyon TL.

Milyoner olmak için son kararınızı vermeye hazır mısınız?

(Daha önce başvuru yapan adaylar başvurularını yenileyebilirler)

İlginizi Çekebilir

Emrah Büke şehit oldu

İstanbul’da polis memuru Emrah Büke kazada şehit oldu. Ümraniye’de motosikletli polis kazada öldü. İstanbul Ümraniye’de …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting