Ana Sayfa / Kime Ait / Tesla araba nerenin malı özelliği
TESLA HANGİ ÜLKENİN

Tesla araba nerenin malı özelliği

Tesla otomobil hangi ülkede üretiliyor ve ne malı sorusu. Türkiye’de Tesla araba satışı ve fiyatları. elektrikli araba markası Tesla ve şirket bilgileri. Tesla arabaların özellikleri. modelleri ve fiyatları çok dikkat çekici.

Tesla bir ABD malı araba. Tesla otomobiller elektrikli arabalar ve çok pahalı. Türkiye’de elektrikli araba satışı ve Tesla arabalar fiyatları cep yakıyor. İşte Tesla ile ilgili tüm merak edilenler ve şirketin bilgileri. 

ABD OTOMOBİLİ TESLA ÖZELLİKLERİ

Tesla araba modelleri ve özellikleri sık sık aranır. Amerikan yapımı olan Tesla otomobillerin en temel özelilği ise oldukça şaşırtıcı. Amerika Birleşik Devletlerine ait olan Tesla markası elektrikli araç ve elektrikli araç parçaları üreten bir firmadır. NASDAQ borsasında işlem gören TSLA sembolü ile halka açık bir araba üretim şirketidir. Kuruluşundan sonra ilk kez 2013 yılında hissedarlarına kar payını paylaşmıştır. Dünya üzerinde %100 elektrikli ilk spor otomobili üreten firma Tesla’dır. Tesla Roadster modeli ürettiği ilk spor modelidir. Tüm dünyanın dikkatini çeken bir otomobil olmuştur. Tesla şirketinin ikinci ürettiği aracı Model S’dir. Bu model %100 elektrikli sedan modelidir. Bu modelden sonra iki farklı Model X ve Model 3 onları takip etmektedir. Tesla markası 2008 senesinden beri yaklaşık olarak 70.00 adet elektrikli otomobil üretmiştir.

Tesla markası elektrikli otomobilin dışında elektrikli otomobil parçalarıda üretmektedir. Lityum-iyon pil paketleri üretimide yapmaktadır. Daimler ve Toyota otomotiv üreten firmalara satış yapmaktadır. Tesla şirketinin CEO’su Elon Musk, Tesla şirketini çok yüksek yerlere çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizdi. 2003 yılında kurulan bu şirket Martin Eberhard ve Marc Tarpenning adında iki mühendisin oluşturduğu bir grupla ilk çalışmalara başladılar. Yıllar geçtikçe alanında uzmanlaşan bu şirket dünyada itibar kazanmaya başladı. Ürünleri kullanan insanlar tarafından çok beğenilmeye başladı. 2014 yılında aldığı patentleri serbest kullanıma açmıştır ve bu alanda gelişmelerini sürdürmüştür.

Tesla şirketi 2015 yılında ilk kez Türkiye pazarıyla tanışmıştır. Tesla Motorları Satış ve Hizmetleri Limited Şirketi ismini kullanan şirketle Türkiye’de satış yapmaktadır.

Hangi Ülkenin: Amerika Birleşik Devletleri
Kuruluş Tarihi: 2003
Şirket Tipi: Halka Açık Şirket
Konumu: Palo Alto, California, USA
Hizmet Bölgesi: Dünya Çapında
Önemli Kişiler: Elon Musk (Yönetim Kurulu Başkanı and CEO) JB Straubel (CTO)
Alanı: Otomotiv, Yenilebilir Enerji Depolama Sistemleri
Ürünleri: Elektrikli lüks otomobiller Otomotiv bileşenleri Yenilenebilir enerji depolama sistemleri
Şirketin Sahibi: Elon Musk (27.9%)
Çalışan Sayısı: 10.000

İlginizi Çekebilir

İBB, peşkeş çekilen mülklerini geri alıyor

İstanbul’da TÜGVA ve AKP’ye verilen mülkler tek tek geri alınıyor. İstanbul adeta TÜGVA ve AKP’ye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting