Ana Sayfa / Manşet / Trabzonspor Olcay Şahan’ı aldı
OLCAY ŞAHAN TRABZON'A 3,5 YILLIK GİTTİ

Trabzonspor Olcay Şahan’ı aldı

Trabzonspor’un ara transferleri 2017 ve Olcay Şahan. Olcay Şahan 3,5 yıllığına Trabzonspor’a gitti ve Olcay Şahan’ın alacağı para da belli oldu. Olcay Şahan kaç yaşında, nereli, ve futbol oynadığı kulüpleri de yazdık. 

Olcay Şahan Trabzonspor’a gitti Beşiktaş defterini kapattı. Olcay Şahan’ın ara transfer döneminde Trabzonlu olmasına Beşiktaşlı taraftarlar tepki gösterdi. Trabzonspor transferde Beşiktaşlı Olcay Şahan ile 3.5 yıllık anlaşma sağladı.

TRABZONSPOR OLCAY ŞAHAN TRANSFERİ GÜNDEMDEYDİ
Trabzonspor‘un ara transfer döneminde kadrosuna kattığı oyuncular dikkat çekti. Ersun Yanal ligin ikinci yarısına fırtına gibi başlamak için transfer üstüne transfer yaptı. Lig TV’nin haberine göre anlaşma sağlanırken resmi açıklama daha sonra yapılacak. Emmanuel Mas, Joao Pereira ve Carl Medjani transferleri sonrası özellikle Ersun Yanal’ın istediği Olcay Şahan’la da anlaşma sağlandı.

OLCAY ŞAHAN’IN BEŞİKTAŞ KARNESİ

29 yaşındaki orta saha futbolcusu 2012 yılında Kaiserslautern’den Siyah Beyazlılar’a transfer oldu. Olcay, Beşiktaş forması ile 180 maça çıktı 35 gol ve 32 asistlik performansa imza attı.

OLCAY ŞAHAN ASLEN NERELİ, KAÇ DOĞUMLU

Olcay Şahan’ın futbol kariyeri de oldukça ilginç. İşte yeni Trabzonsporlu Olcay Şahan’ın yaşamı. 26 Mayıs 1987 tarihinde, Almanya’nın Düsseldorf şehrinde dünyaya gelen Olcay Şahan, şu anda hem ülkemizin en iyi takımlarından biri olan Beşiktaş’ta hem de Türk Milli futbol takımında profesyonel olarak futbolculuk mesleğiyle uğraşmaktadır. Kendisinin sahalardaki mevkisi sol açıktır.

OLCAY ŞAHAN’IN ALMANYA SERÜVENİ VE TOP OYNADIĞI KULÜPLER

Borussia Mönchengladbach dönemi : Futbola ilk olarak Fortuna Düsseldorf takımının ve Bayer Leverkusen takımlarının alt yapı kadrolarında başlayan Şahan, bu takımlarda bir süre eğitim gördükten sonra 2004 yılında Borussia Mönchengladbach takımının alt yapısına geçmiştir. Bir sonraki sene bu takımın ikinci takımı olan ekiple 4. lig Oberliga Nordhein’da formaya giymeye başlayan Olcay Şahan, takımıyla birlikte ilk maçına 27 Kasım 2005 tarihinde çıkma şansı yakalamıştır. Kariyerindeki ilk profesyonel golünü bu maçta kaydeden futbolcu, oyunculuk yaptığı ilk sezonda 9 maçta oynayıp 3 gol atabilmesinden ötürü lig şampiyonluğuna layık görülmüştür.

OLCAY ŞAHAN’IN YILDIZI ALMANYA’DA PARLADI 

2008-2009 sezonu : Bu sezon içersinde 2. Bundesliga ekiplerinden olan MSV Duisburg takımına 1 seneliğine transfer edilen Olcay Şahan, sezon içerisindeki 5. haftada oynanan maçta bu takımın formasıyla birlikte ilk kez Alemannia Aachen takımının karşısında oynama imkanı yakalamıştır. Bu maçtan sonra performansı daha da çok beğenilen Şahan‘ın sözleşme süresi uzatılmıştır.

2009-2010 sezonu : Bu sezondayken sadece oynadığı maç sayılarında artış yaşayan Olcay Şahan’ın kendisini maçlar içerisinde gösterebilmesi ancak 2010-2011 sezonunda gerçekleşebilmektedir.

2010-2011 sezonu : Bu sezonda toplam 34 maç oynanmış ve Olcay Şahan bu maçların tümünde de sahada olmuştur. Aynı zamanda bu maçlardan ıtoplam 7 gol atarak sezonun yine en çok gol atan isimleri arasında kendisi de yer almıştır. Kendisini asıl olarak ispatladığı süreç ise, takımıyla birlikte katıldıkları Almanya Kupası dahilindeki DFB-Portal’dır. Finale kadar yükselebilme şansı yakalayan takım, bu başarısını Olcay Şahan’ın sahadaki başarılı oyunculuklarına da borçludur.

Kaiserslautern dönemi

2011-2012 sezonu : Bu sezonda 1. FC Kaiserslautern takımına transferi gerçekleşen Olcay Şahan, böylelikle de ilk kez Bundesliga seviyesine çıkma şansı yakalamıştır. 30 Temmuz 2011 tarihinde gerçekleştirilen Kaiserslautern – Berliner FC Dynamo maçında takımıyla ilk resmi maçına çıkmış bulunmuştur.

OLCAY ŞAHAN BEŞİKTAŞ DÖNEMİ

2012-2013 sezonu : Bu tarihlerde ismi sık sık Galatasaray camiasıyla ve Bursaspor camiasıyla anılsa da, 2012 Haziran ayı içerisinde Olcay Şahan kendi kararını vererek Beşiktaş takımına transfer olmuştur. Bu transferin ardından Beşiktaş JK, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na açıklama göndermiş ve o açıklamada Olcay Şahan’la 4 yıllığına anlaşıldığı, yıllık olarak futbolcuya 1.000.000 Euro ödeneceği belirtilmiştir.

Olcay Şahan’ın Beşiktaş takımıyla çıktığı ilk maç aynı sene oynanan Manchester City – Beşiktaş maçıdır. Kendisine bu maçtan 1 ay sonra Samet Aybaba, İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımında ilk 11’de oynama görevi verilmiştir. Beşiktaş kariyerindeki ilk golünü ise Gaziantep spor maçında atmıştır.

2013-2014 sezonu : 2012- 2013 sezonunda takımının en çok gol atan futbolcusu olan (11 gol atmıştır) Olcay Şahan, bu ünvanı alan Gökhan Güleç’ten sonra yeniden bu ünvanı kazanma hakkına sahip olmuş ikinci futbolcu olmuştur. Bu sezonu ilk haftasında oynadığı Trabzonspor maçında sezonun ilk golünü atan Şahan, etkili bir şekilde sezona girmiş bulunmaktadır.

2014-2015 sezonu : Bu sezonda Olcay Şahan’ın sözleşmesinin süresi dolmuş ancak sözleşmenin 2 yıl daha uzatılmasına karar verilmiştir. Bulundukları sezondaki ilk golünü Süper ligin ikinci haftasında düzenlenen Beşiktaş- Çaykur Rizespor maçında atmıştır. Ertesi hafta da Bursaspor’la yapılan maçta maçın son dakikalarında topu ağlarla kavuşturarak Beşiktaş’a 3 puan kazandırmıştır.

2015-2016 sezonu : Bu sezonda takımın başına geçen yeni teknik direktör Şenol Güneş olmuş ve takım kadrosuna da Quaresma dahil edilmiştir. Takımdaki değişikliklere rağmen Olcay Şahan‘ın takım içerisinde ilk 11’deki yeri hep sabit kalmıştır.

OLCAY ŞAHAN KAÇ KEZ MİLLİ OLDU

Olcay Şahan, altyapıda oynadığı dönemlerde 1 kez Almanya’nın U-17 milli takım formasını giymiştir. Almanya milli takımının haricinde Türk milli takımında da oynama şansı bulan Şahan, tercihini ilerleyen süreçlerde Türk Milli takımından yana kullanmıştır. İlk kez 2011 yılında Türkiye A2 Milli Futbol Takımı’nda forma giyen Olcay Şahan, Mart 2013’teki Andorra maçında da ilk kez A milli takım forması giyme imkanı yakalamıştır.

İlginizi Çekebilir

Tokat deprem büyüklüğü

Tokat son deprem büyüklüğü. Tokat’a yeni büyük deprem bekleniyor mu? Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting