Ana Sayfa / Kime Ait / Trafik cezası ödeme yolları

Trafik cezası ödeme yolları

Kesilen trafik cezaları nereye ve nasıl ödenir bilgisi. Ödenmeyen trafik cezaları ne oluyor ve ne kadar fazi biniyor bilgisi. Trafik cezası nereye ödenir ve internette trafik cezası ödeme sayfası. Kesilen trafik cezası olup olmadığını kontrol etme yolları. Araç sahipleri sahip oldukları araçların trafik cezası sorgulama işlemlerini farklı yollarla gerçekleştirebiliyor. Bu sürücüler için büyük bir konfor. İnternet ortamında yapılan sorgulamalarla plakadan trafik cezası bile öğrenilebiliyor. Peki trafik cezası sorgulama nasıl yapılır? Plakadan trafik cezası sorgulama, trafik cezası nereye ödenir? İşte size cevapları…

Trafik cezası nereye ve nasıl ödenir online internetten kesilen trafik cezası ödeme yolu. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) internet sitesi (www.egm.gov.tr) üzerinden yapılan trafik cezası sorgulama işlemleri ile birlikte güncel cezalar hakkında bilgi alınabilmesi mümkün olabilmektedir. Bunun için (https://www.egm.gov.tr/sayfalar/trafik_sorgulari.aspx) sekmesindeki açılan sayfada bulunan bilgileri; sorgulama yapan kişinin, isim, soyisim, T.C. Kimlik no ve doğum yılı girildikten sonra “DOĞRULA” butonuna tıklayın. Açılacak sayfada; araç plakasına yazılan ceza sorgulama, sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama, otoparka çekilen araç sorgulama gibi seçeneklerden birine tıkladığınızda açılan sayfada istenen gerkli bilgileri girdikten sonra sorgulamanızı tamamlayabilirsiniz.

www.trafik.gov.tr internet adresinden trafik cezası sorgulama işlemlerini yapabileceğiniz bir diğer hizmet. Burada da (http://www.trafik.gov.tr/Sayfalar/trafikcezasiotopark.aspx) sekmesinde açılan sayfaya EGM üzerinden sorgulamadaki adımları takip ederek sorgulamanızı yapabilirsiniz.

Ayrıca, www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden de trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İşte, trafik cezası sorgulama, plakadan trafik cezası sorgulama ve trafik cezası nereye ödenir? ile ilgili tüm bilmeniz gerekenler, ayrıntılarıyla haberimizde.

E DEVLET ÜZERİNDEN TRAFİK BORCU SORGULAMA

www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra “E- Hizmetler” bölümünden (https://www.turkiye.gov.tr/emniyet-arac-plakasina-yazilan-ceza-sorgulama) sekmesine tıklayın. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra son 1 yıl içerisinde adınıza tescil edilmiş bir plakaya yazılmış trafik cezası olup olmadığını görebilirsiniz. Trafik cezanız varsa aşağıdaki bilgilere ulaşabilirsiniz;

T.C Kimlik No., araç plakası, cezanın yazıldığı il, cezanın yazıldığı ilçe, cezanın yazıldığı tam tarih, cezanın yazıldığı saat ve toplam yazılan ceza tutarı gibi…

Eğer son 1 yıl içerisinde araç plakanıza yazılmış herhangi bir ceza bulunmuyorsa, ekranda “Son bir yıl içerisinde adınıza kayıtlı araç plakasına yazılan herhangi bir ceza bulunamadı.” ibaresi çıkacaktır.
TRAFİK CEZASI NEREYE ÖDENİR?

– Plakanıza yazılan trafik cezası borçlarınızı vergi daireleri, banka şubeleri ve PTT şubeleri üzerinden,
– Gelir İdaresinin (İnternet Vergi Dairesi üzerinden) anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartları ile,

– Bankaların online şubeleri veya cep şubeleri yoluyla ödemenizi yapabilirsiniz.

Trafik cezasını erken ödemeniz halinde %25 indirim uygulandığını unutmayın. Trafik cezası indirim süresi yazılan cezanın 15 gün içerisinde online ya da diğer yetkili kuruluşlar aracılığıyla ödemeniz halinde geçerli oluyor.

Trafik cezalarıyla ilgili bir diğer husus, son ödeme tarihi geçirilen trafik cezaları için gecikme zammı uygulanmasıdır. Trafik cezası gecikme zammı kapsamında mevcut cezaya geciken her ay için %5 oranında gecikme faizi uygulanır.

İlginizi Çekebilir

Nakliyecilerden köprü ve otoyol zammına isyan

Nakliye sektörü son gelen otoyol ve köprü zamlarından sonra durma noktasına geldi. Türkiye’de karayolu taşımacılığı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting